home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Márciusi mozibemutatók
Brasnyó Zoltán
2017.03.20.
LXXII. évf. 11. szám
Márciusi mozibemutatók

Máris megtekinthető a magyarországi és a helyi mozikban is a kultikus Trainspotting második része, március azonban még jó sok újdonságot tartogat. Olyan filmpremierekre készülhetünk ebben a hónapban, amelyektől a nézők és a kritikusok is nagyon sokat várnak.

Logan

Hugh Jackman karaktere, a Farkas (melynek eredeti neve még mindig torkosborz vagy rozsomák kellene hogy legyen) utoljára csillogtatja meg legendás karmait. A megöregedett és egy kissé besavanyodott Logan ezúttal egy sokkal érettebb filmben tér vissza. A káromkodásokkal és az erőszakkal sem spóroltak a készítők. Charles Xavier professzor és Logan magányosan éldegél, amikor megérkezik hozzájuk egy kislány, aki a Farkaséhoz hasonló képességekkel bír. Hamarosan azonban mindannyiuknak menekülniük kell. A film máris látható a mozikban.

Némaság

Martin Scorsese több mint huszonnyolc éven át dolgozott a filmen. Többször is nyilatkozott arról, hogy a Kundunt is szeretné túlszárnyalni vele. A történet a XVII. századi Japánban játszódik. Két jezsuita pap (Andrew Garfield és Adam Driver) azért érkeznek oda, hogy megtalálják mesterüket. Szembekerülnek a helyi uralkodóval, aki üldözi a katolikusokat, ezért rájuk is rengeteg veszély leselkedik. Újra komoly, vallási tematikába vágta a fejszéjét Scorsese, ami az Oscar-gálán ugyan nem aratott túl nagy sikert, a rajongók mégis szerették a tengerentúlon. A Némaság (Silence) magyarországi bemutatójára március 16-án kerül sor.

Páncélba zárt szellem

A Páncélba zárt szellem az egyik leghíresebb japán anime, melyet most élő szereplős változatban gondoltak újra. A „megfilmesítés” ötlete természetesen Amerikából ered, de az első előzetesek alapján nagyon úgy látszik, hogy nem fogunk csalódni. Scarlett Johansson észbontó összhatást kelt, és a szexis kiborgnő karaktere sem áll messze tőle, már többször kipróbálhatta magát akcióhősszerepben. A jövőben egy csúcstechnológiával felszerelt csapat titkos bevetésre indul. Egy hekker után nyomoznak, az ügy pedig — ahogyan ez lenni szokott — jóval veszélyesebbé és titokzatosabbá válik a történet során. Nagyon fontos elvárás a filmmel kapcsolatban, hogy az eredeti animéhez hasonlóan ne csak akciódús jelenetekből álljon, hanem mély gondolatokat, egzisztencialista kérdéseket is feszegessen, hiszen pontosan ettől volt egyedi a japán animeremekmű. A Páncélba zárt szellem bemutatója március 30-án lesz.

Kincsem

Herendi Gábor új filmje ugyancsak a márciusi filmterméssel érkezik. A Kincsem az eddigi legdrágább magyar filmes produkció. Az előzetesek szerint szerelemben, drámában, humorban és izgalomban nem lesz hiány, de még így is hajlamosak vagyunk előre félni. Blaskovich Ernő, akit Nagy Ervin alakít, éppen a csőd szélén áll, amikor megjelenik életében Kincsem, a csodaló. Az esély tehát újra jár neki, sőt a szerelem ígérete is, Von Oettingen báró lányának személyében. Izgalmas futamokat és látványos magyar mozit ígérnek a készítők. Reménykedjünk. A Kincsem magyarországi bemutatója március 16-án várható.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..