home 2024. március 19., József napja
Online előfizetés
Majka és Curtis külön utakon járnak
Zvekán Péter
2019.05.24.
LXXIV. évf. 20. szám
Majka és Curtis külön utakon járnak

Curtis: Nem maradok padlón — Tóth Gabi & Majka: Mi éltünk

Curtis: Nem maradok padlón

Széki Attila, művésznevén Curtis az utóbbi időben botrányai miatt volt az újságok címlapján. Majkánál egy pillanatban kiborult a bili, és megszakította az együttműködést Curtisszel. A magyarországi rappernek állítólag súlyos drogproblémái voltak, melyek szinte ellehetetlenítették a vele való együttműködést. Curtis rehabra ment, és csodák csodájára új anyaggal állt elő.
 


 

Visszatérődalának a címe találóbb nem is lehetne, egyszerűen ennyi: Nem maradok padlón. A rapper így nyilatkozott: „A dal már hónapokkal ezelőtt megszületett, egyszerre számvetés a múltammal és lökés a jövőmnek. Felálltam és folytatom, erősebb vagyok, mint valaha! A szövegbe pedig írtam néhány intő szót is a társadalomnak.” A szám egyébként az elvonón eltöltött idő alatt jött létre. „Januárban készült el a dal, amikor bevonultam a rehabilitációra. Ez egy szerelmes levél Krisztinek, ezzel is szerettem volna köszönetet mondani, hogy végig mellettem állt. Hálával tartozom neki” — emlékezett vissza Curtis. „Aki ismer, az tudja, hogy inkább a rap aranykorát, a ’90-es évek hiphopzenéjét szeretem, de érdemes volt belenyúlni Vígh Arnival az újvonalas trapbe is, így született meg a Nem maradok padlón, mely ötvözi ezt a két világot.”

A dal érdekessége, hogy Curtis ezúttal nemcsak rappel, hanem énekel is. „Eredetileg nem rám lett szabva a refrén, mást képzeltem el, például Király Viktort, viszont a szerzőtársam, Vígh Arnold azt mondta, hogy ezt nem adhatom másnak, ez a rész is az enyém legyen” — mondta Curtis.

 

Tóth Gabi & Majka: Mi éltünk

Nemcsak Curtis, hanem Majka sem tétlenkedik, most éppen Tóth Gabival kollaborált. Mondjuk, Gabiról az utóbbi időben nem sokat lehetett írni, de talán most egy kicsit összeszedte magát. A lényeg viszont az, hogy az idén is van Budapest Dal pályázat, melynek lényege, hogy maga a város kerüljön középpontba — azzal, hogy ez most kiegészült a sport fontosságának hangsúlyozásával, hiszen 2019-ben Budapest viseli az Európa sportfővárosa címet.
 


 

A Dal albumán Majkáék mellett olyan előadók dalai csendülnek fel, mint Mága Jennifer és Burai Krisztián, Tóth Andi és Szikora Róbert, Vastag Csaba, a New Level Empire, Sári Évi és Janicsák Veca, Berta Dániel vagy éppen OliverEarth és Johnny K. Palmer.

Az idén több mint százan pályáztak a kiírásra, a prímet azonban Mága Jennifer és Burai Krisztián kollaborációja vitte el, így 2019-ben hivatalosan is a Bennünk a győztes című szerzemény Budapest Dala. A több elismerésen túl Szikora Róbert különdíjat is kapott eddigi pályájáért és természetesen a Budapest fölött a nap ma újra kisütött című felvételéért.

Tóth Gabi és Majka zeneszámához egy klip is készült, mely már megtekinthető a YouTube-on, és eddig több mint 1 millió letöltéssel büszkélkedhet.


A nyitóképen Majka (Ripost.hu)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..