home 2024. április 26., Ervin napja
Online előfizetés
Magyar falubírók
FEKETE László
2005.04.27.
LX. évf. 17. szám

Olvasóinknak már hírül adtuk, hogy a nagykikindai község falusi helyi közösségeiben nemrégiben elnököt választottak a polgárok. Biztató, hogy Szajánban, Kisoroszon és Töröktopolyán (a két utóbbi vegyes lakosságú) a szavazók többsége magyar falubíróra bízta a település sorsának további alakulását. El...

Olvasóinknak már hírül adtuk, hogy a nagykikindai község falusi helyi közösségeiben nemrégiben elnököt választottak a polgárok. Biztató, hogy Szajánban, Kisoroszon és Töröktopolyán (a két utóbbi vegyes lakosságú) a szavazók többsége magyar falubíróra bízta a település sorsának további alakulását. Első nyilatkozataikat jegyeztük le.
A szajáni Apró Kornél elektrotechnikus, 31 éves, nős, egy fiúgyermek apja, az előző időszakban is ő volt a helyi közösség elnöke:
- Az eredmény lehetővé teszi, hogy Szaján a négy évvel ezelőtt megkezdett fejlődés útján haladjon tovább. Munkacsoportot alakítok, de ígérem, szívesen támogatom a pozitív kezdeményezéseket. Mindenki bizalommal fordulhat hozzám, semmiképpen sem akarok kizárólagos alapon tevékenykedni. Nagy lendülettel, irammal akarunk továbbra is dolgozni, hogy minden szajáninak érezhetően javuljon az életszínvonala. A választások miatt kissé ugyan megosztott a falu, de remélem, ezen mindenkinek sikerül túltennie magát, hiszen csakis összefogással, közösen valósíthatjuk meg a terveinket.
Kisoroszon Kabók Imre személyében új ember került erre a tisztségre. Gépésztechnikus, 49 éves, nős, két fiúgyermek apja:
- Kellemesen meglepődtem, mert nem számítottam arra, hogy ekkora lesz a támogatottságom. (Itt jegyezzük meg, hogy Kabók Imre egymaga több szavazatot kapott, mint a falu két másik jelöltje összesen.) Nagyon fontosnak tartom a központi kút üzembe helyezését, a két halottasház megépítését a temetőben, az utcák és a közterek rendben tartását, a szemétkihordás megszervezését, a helybeli intézmények támogatását és az együttműködést a civil szervezetekkel. Mindenképpen rendezni kell a víz- és gázvezeték tulajdonjoga körüli gondokat. Mindezeknek a megvalósítása attól függ, milyen támogatást élvezhetünk az aktuális önkormányzat részéről. Tény és való, hogy a kampánynak vége, nem szeretném, ha a jövőben is a politikán vitatkoznánk. Az önkormányzatnak, de nekem mint a falu elnökének még inkább az a feladatom, hogy segítsem Kisorosz polgárait jobb körülményeik megteremtésében. Egyébként az a véleményem, hogy a közfunkciót vállaló személy a politikában ne legyen meghatározó, ezért lemondok a VMSZ kisoroszi helyi szervezetében az elnöki tisztségről.
Tóth Ottília, fordító, 43 éves, férjezett, két gyermek anyja, a töröktopolyai helyi közösség elnöke:
- Górcső alá véve az elmúlt időszakban végzett tevékenységemet, én bíztam abban, hogy megnyerem ezt a választást is. Elsődleges célom a település további fejlesztése. Egy új kút fúrása és a vízvezeték-hálózat felújítása a legégetőbb dolog, de az utak is tönkrementek, azokat is hamarosan sorra kell venni. Buszmegállókat tervezünk állítani, de rendezni kell a temetőt, a sportpályát... Évek óta hiányos a kulturális élet a faluban, a fiataloknak szórakozási lehetőséget kellene biztosítani. Remélem, sikerült együttműködést megvalósítani az önkormányzattal, de a falufejlesztési csoport, az Amerikai Fejlesztési Alap és a polgárok is segítenek a munkám során.
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..