Községi ombudsman kinevezését szorgalmazzák

Községi ombudsman kinevezését szorgalmazzák

Zentára látogatott dr. Zoran Pavlović tartományi polgári jogvédő.

Az ombudsman kíséretében voltak a legközelebbi munkatársai: Orosz János, a nemzeti kisebbségekkel foglalkozó, Širková Anikó, az általános ügyekkel, Snežana Knežević, a nemek egyenjogúságával és Milan Dakić, a gyermekjogokkal megbízott helyettese.

A szakemberek csoportja a zentai kórházban és a Vajdasági Magyar Művelődési Intézetben járt, majd a városházán találkozott az újságírókkal, valamint a szomszédos községek, a helyi közigazgatás és néhány civil szervezet képviselőjével.

Dr. Zoran Pavlović tartományi polgári jogvédő elmondta, elsősorban azokat az önkormányzatokat látogatják meg, amelyekben nincs községi ombudsman. Mivel a törvény nem kötelező érvényű ezzel a kérdéssel kapcsolatban, 37 községben nem használják ki ezt a lehetőséget.

— A helyzet ismeretében azt szeretnénk javasolni a zentai polgármesternek, Ceglédi Rudolf úrnak, fontolják meg azt az ötletet, hogy három község közösen alakítsa meg a helyi polgári jogvédő intézményét. Éppen ezért a megbeszélésre meghívtuk Ada és Magyarkanizsa önkormányzatának az illetékeseit is.


Širkova Anikó, Dr. Zoran Pavlović és Ceglédi Rudolf  (Herédi Krisztián felvételei)

Širkova Anikó az elhangzottakhoz hozzáfűzte, a látogatás másik fontos célja, hogy a térségben felmérjék az emberi jogok megvalósulásának mértékét. Az információk megszerzése érdekében az összejövetelen jelen volt a községi közigazgatás vezetője, a zentai Szociális Központ igazgatónője, az önkormányzat által alakított tanácsok és néhány civil szervezet képviselője.

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Községeink Életéből rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!

E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.

Hozzászólások

Kapcsolódó cikkek

Facebook

Támogatóink