home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Községi ombudsman kinevezését szorgalmazzák
Tóth Lívia
2018.03.20.
LXXIII. évf. 11. szám
Községi ombudsman kinevezését szorgalmazzák

Zentára látogatott dr. Zoran Pavlović tartományi polgári jogvédő.

Az ombudsman kíséretében voltak a legközelebbi munkatársai: Orosz János, a nemzeti kisebbségekkel foglalkozó, Širková Anikó, az általános ügyekkel, Snežana Knežević, a nemek egyenjogúságával és Milan Dakić, a gyermekjogokkal megbízott helyettese.

A szakemberek csoportja a zentai kórházban és a Vajdasági Magyar Művelődési Intézetben járt, majd a városházán találkozott az újságírókkal, valamint a szomszédos községek, a helyi közigazgatás és néhány civil szervezet képviselőjével.

Dr. Zoran Pavlović tartományi polgári jogvédő elmondta, elsősorban azokat az önkormányzatokat látogatják meg, amelyekben nincs községi ombudsman. Mivel a törvény nem kötelező érvényű ezzel a kérdéssel kapcsolatban, 37 községben nem használják ki ezt a lehetőséget.

— A helyzet ismeretében azt szeretnénk javasolni a zentai polgármesternek, Ceglédi Rudolf úrnak, fontolják meg azt az ötletet, hogy három község közösen alakítsa meg a helyi polgári jogvédő intézményét. Éppen ezért a megbeszélésre meghívtuk Ada és Magyarkanizsa önkormányzatának az illetékeseit is.


Širkova Anikó, Dr. Zoran Pavlović és Ceglédi Rudolf  (Herédi Krisztián felvételei)

Širkova Anikó az elhangzottakhoz hozzáfűzte, a látogatás másik fontos célja, hogy a térségben felmérjék az emberi jogok megvalósulásának mértékét. Az információk megszerzése érdekében az összejövetelen jelen volt a községi közigazgatás vezetője, a zentai Szociális Központ igazgatónője, az önkormányzat által alakított tanácsok és néhány civil szervezet képviselője.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..