home 2024. április 16., Csongor napja
Online előfizetés
Közmédia-javallat január 19-étől 25-éig
Közmédia-javallat január 19-étől 25-éig
2015.01.18.
LXX. évf. 2. szám
Közmédia-javallat január 19-étől 25-éig

Amin Zoltán heti ajánlója – Amin Zoltán, az elektronikus és írott sajtóban elért eredményeinek köszönhetően, 2010-ben a Duna Televízió vezérigazgató-helyetteseként csatlakozott a közmédia csapatához. Az elmúlt év októbere óta az MTVA programigazgatói posztját tölti be.

A hétfői (január 19-ei) kínálatból — régi dunásként — két műsorra is szemet vetettem. A Hagyaték közel áll hozzám, az alkotóit még egyetemi éveimből ismerem. A műsor számos olyan hagyományt elevenít fel és fordít a film nyelvére, amelyre méltán lehetünk büszkék, s amelyet minden nézőnek meg kell ismernie (Duna, 10.10). Ezt követi a kiváló honismereti műsor, a Hazajáró. Az országjáró amellett, hogy csodálatos helyekre repíti a nézőket, a tradíciókra is épít, és különleges embereket mutat be. Büszke vagyok rá, hogy bábáskodhattam indulásánál. (Duna, 10.40)

A Híradó után kezdődő Közbeszéd több olyan témát dolgoz fel, amely az M1-es „nagy Híradóban” is megállná a helyét. Egyre több külhoni eseményt is közkinccsé tesz, így méltán szolgálja a Duna szellemiségét. (Kedd, január 20., Duna, 18.35)

Szerdára (január 21-ére) egy kedves olasz tévéfilmsorozatot, a Don Matteót ajánlom az olvasóknak, mely hétfőtől péntekig szórakoztatja a nézőket. Azért kedvelem, mert — eltérően a divatos véres krimiktől — kedvesen, mély humánummal és humorral dolgozza fel a toscanai kisváros életét. A nézettségi adatokat alapul véve elmondhatom: Matteo atya hazánkban is egyre népszerűbb. (Duna, 19.55)

A 180 perc nem szorul ugyan semmiféle reklámra, hallgatottságára a közmédia mégis büszke lehet. A műsor elsősorban azokhoz szól, akiket hazánk mindennapi élete érdekel, és akik a hírek hátterére is kíváncsiak. (Csütörtök, január 22., Kossuth rádió, 6.00—9.00)

Pénteken (január 23-án) a gyerekekhez szólok! A Lolka és Bolka rajzfilmsorozatot én is élveztem ifjabb koromban. A két kis lengyel kópé kalandjai kedvesek, a figurák időtállóak, s a gazdag képi világ megmozgatja a gyerekek fantáziáját. (M2, 16.20)

Szombaton (január 24-én) az Orosz Nemzeti Zenekar hangversenyébe kapcsolódhatnak be a hallgatók. Az Erkel Színházból közvetített koncerten felcsendül az orosz hegedűirodalom legnépszerűbb darabja: Csajkovszkij hegedűversenye. A művet egykor — a nehézsége miatt — eljátszhatatlannak tartották, manapság azonban már a legtöbb nagy hegedűművész repertoárján szerepel. (Bartók rádió, 19.35)

Mint ismeretes, a Duna World a többi csatorna műsorai közül válogat. Általában itt nézem meg a Gasztroangyalt is az esti órákban. Borbás Marcsi a közvetlenségével lopta be magát a nézők szívébe, s annak külön örülök, hogy egyre több adás készül a külhonban. (Vasárnap, január 25., 21.30)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..