Közegellenállók főhajtása

Kedves olvasó,

Alábbi cikkünk weboldalunk előző változatából automatizálva került áthelyezésre, így szövegformázási és megjelenítési hibák előfordulhatnak. Megértésüket köszönjük!

Közegellenállók főhajtása

A temetőben Szabó Attila fotójaKeszég Károly (1954-1997) újságíróra, a Napló főszerkesztőjére halálának nyolcadik évfordulóján szülőfalujában, Padén emlékeztek családtagjai, barátai és tisztelői. A gyászmisét a temető kápolnájában Pósa Gyula atya szolgáltatta, majd az egybegyűltek elhelyezt...

A temetőben Szabó Attila fotója

Keszég Károly (1954-1997) újságíróra, a Napló főszerkesztőjére halálának nyolcadik évfordulóján szülőfalujában, Padén emlékeztek családtagjai, barátai és tisztelői. A gyászmisét a temető kápolnájában Pósa Gyula atya szolgáltatta, majd az egybegyűltek elhelyezték a sírnál a kegyelet virágait. A vendégeket a szülői házban a korán eltávozott újságíró édesanyja, Keszég Katalin fogadta, majd az emléknap a Művelődési Házban folytatódott a helybeli Takáts Raffael Magyar Kultúrkör szervezésében.
A megjelenteket Pintér Csaba, a művelődési egyesület elnöke köszöntötte. Léphaft Pál, a Magyar Szó karikaturistája Szent Pált idézte, aki azt mondta, hogy az evangéliumot hirdetni kell, ha alkalmas, ha nem. Az újságíró szintén az evangéliumot hirdeti, mert olyan emberi minőségeket helyez előtérbe, mint a méltóság, a szabadság és az igazság. Többek között azt is megemlítette, hogy Keszég Károly, a Napló egykori főszerkesztője bizonyára rosszallással fogadná, hogy még ma is van cenzúra.
Az alkalmi művelődési műsorban fellépett a fúvószenekar Karácsonyi István karnagy vezetésével, az egyesület népi tánccsoportja Vass Endre koreográfiájában dél-alföldi táncot adott elő, Jaksa Róbert citerás, Palusek Endre és Pintér Patrícia, a Juhász zenekar, a csókai Csalogány asszonykórus, Kormos Irén és Fekete Ágnes bácsfeketehegyi versmondó és az újvidéki Telepi Rádió (Heinermann Péter, Klemm József, Léphaft Pál).
A program keretében hirdették ki a Közegellenállás elnevezésű riportpályázat eredményét, és adták át a díjakat. Kókai Péter, a Magyar Szó főszerkesztője, a bírálóbizottság elnöke bejelentette, hogy az idén tizenöt munka érkezett, majd megdicsérte a témaválasztás helytállóságát, bátorságát, elfogulatlanságát. Hozzátette azonban azt is, hogy a nyelvi tisztaságon és a helyesíráson még akad javítanivaló. Az első helyen a kishegyesi Kalmár F. Annamária végzett, második lett a zentai Laskovity Ervin, harmadik a kisoroszi Németh Mónika, különdíjat kapott a zentai Simon Zsófia és a bácsfeketehegyi Bordás Katalin.
A emlékműsor kezdete előtt a kultúrkör helyiségeiben megnyílt Retek László, padéi képzőművész kiállítása.

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Bánáti Újság rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!

E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.

Hozzászólások

Kapcsolódó cikkek

Közegellenállók főhajtása
Körkép
  • K. F.
  • 2006.11.15.
  • LXI. évfolyam 46. szám
Facebook

Támogatóink