home 2024. szeptember 08., Adrienn napja
Online előfizetés
Koncertsorozat Palicson
Miskolci Krisztina
2024.07.20.
LXXIX. évf. 29. szám
Koncertsorozat Palicson

Július 20-án zeneszótól volt hangos a Palicsi-tó melletti park, ugyanis negyedik alkalommal rendezik meg a Nyári koncertek a Zenepavilonban elnevezésű rendezvénysorozatot. A nyitó hangversenyen a Juhász zenekar gondoskodott a jó hangulatáról.

Az eseményt Gyivánovity Dániel Szabadka Város Képviselő-testületének elnöke nyitotta meg, aki beszédében azt hangsúlyozta, milyen fontos feleleveníteni ez a zenei hagyományt.

–112 évvel ezelőtt Bíró Károly polgármester és az akkori városvezetés úgy töltötte meg élettel a pavilont, hogy szerződést kötött az előadókkal, és szombat esténként innen szórakoztatták a járókelőket, a közönséget. A Vajdasági Magyar Szövetség fejlesztési stratégiájával összhangban négy évvel ezelőtt úgy döntöttünk, ezt a kedves történelmi gesztust ismét életre lehetne, és kellene hívni. Az, hogy már negyedik éve sikeres ez a rendezvénysorozat, arról árulkodik, hogy jó ötlet volt. Nem marad más hátra, csak az, hogy élvezzük a mai, és az elkövetkező hat szombat estét.

A helyszínen Dencs Valéria a Palics Park Kft. igazgatója is megosztotta velünk néhány gondolatát.

–Bármiféle eseményről legyen szó, amit a palicsi park területén rendezünk, annak nagy jelentősége van. Azt gondolom, minden alkalmat ki kell használni, hogy kihozzuk a maximumot ezekből a gyönyörű szecessziós épületekből, hogy a Palicsra látogatók élvezzék ezeket az eseményeket. Reményeink szerint a vendégeket hatalmas élménnyel fogja megajándékozni a rendezvény. A helyszínen adottak a természeti értékek, a tó, a park, a gyönyörű virágágyások, melyek tükrözik a szecesszió irányvonalát. Az, hogy kultúrával próbáljuk a teret feltölteni, plusz tartalmat adunk. Próbáltuk úgy válogatni a fellépőket, a zeneszámokat, hogy minden korosztálynak megfelelő legyen, és minden ízlést ki tudjon elégíteni.

–Nagyon fontosnak tartom, hogy felléphetünk a Zenepavilonban, hiszen az, hogy a szabadkaiakat zenészek szórakoztatják, több mint 110 éves hagyomány. Mi szabadkai zenekarként fontosnak tartjuk, hogy Palicson folyamatosan fellépjünk, itt legyünk. Különleges népzenei koncerttel készültünk, ugyanis nem egy szokványos Juhász zenekar felállással jöttünk ide. A saját számainkat természetesen el fogjuk játszani, és előadunk egy különleges dalt is, itt lesz ugyanis a premierje az általam írt Palicsi csárdás című nótának. Szeretném, ha ez a dal slágere lenne Palicsnak, hiszen visszahozza a régi időket, amikor itt még a kávéházakban magyar zene szólt, klasszikus magyar hangszerekkel. Azért dolgozunk, hogy Palicsnak ez a fénye visszajöjjön, arra törekszünk, hogy minél több magyar kultúrát hozzunk Palicsra – mondta Juhász Gábor, a Juhász zenekar vezetője a koncert előtt.

A rendezvénysorozat még hat szombaton várja a Palicsra látogatókat különböző koncertekkel. A zenei felhozatal elég változatos, így mindenki megtalálhatja magának a számára leginkább megfelelő dallamokat. Jövő héten Gordana Vidaković és növendékei lépnek fel, az elkövetkező hetekben pedig a Blue Band, az Emotion Locomotion, a Pro Musica Kamarakórus, a Femina Vox női kórus, és végül, de nem utolsó sorban a magyarkanizsai Alapfokú Zeneiskola.

Fényképezte: Miskolci Krisztina

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..