Ki öltözteti majd a jóasszonyt?

Ki öltözteti majd a jóasszonyt?

Globális válság fenyeget! Legalábbis ezt szeretné mindenáron bebizonyítani az Egyesült Államok újonnan megválasztott elnökének ellentábora.

A hisztériakeltés minden elképzelhető eszköze be lett vetve az elmúlt hónapokban. Önjelölt csillagok és elfuserált amerikai világsztárok sora foglalkozott az újdonsült elnök nemi életével, mely kapcsán sikerült eljutniuk a harmadik világháború kitöréséig. A „legéletbevágóbb” kérdések közé tartozott a többi közt a first lady, azaz Melania Trump ruhatárának jövője.

Mimózalelkű divattervezők egymást túllicitálva próbálták a nagyvilág tudomására hozni, hogy ők bizony a jövőben nem hajlandóak felöltöztetni Amerika első asszonyát. A bojkottálók illusztris társaságának sorát Tom Ford nyitotta meg. A mesterkélt képmutatás és az erőltetett sztárvilág kiszolgálóinak egy része azon nyomban magasröptű politizálásba kezdett. Többek között Marc Jacobs, Derek Lam és Christian Siriano is csatlakozott Fordhoz, miközben kialakult a másik tábor is, mely szerint a demokratikus „világvége” után is élni kell valamiből. Carolina Herrera, Calvin Klein, illetve Tommy Hilfiger szerint inkább büszkének kellene lennie annak, aki az új first ladyt és Trump leányát öltöztetheti. Stefano Gabbana szintén elismerően szólt Melania Trumpról azután, hogy a szlovén származású first lady szilveszter éjszaka a Dolce & Gabbana ruhakölteményében jelent meg.

Az összes divattervező közül azonban talán Vera Wang volt a legokosabb. Ő kivárásra játszik, hiszen középre helyezkedett. Se nem támogat, se nem ellenez, és szerinte nem a divatházaknak, hanem a first ladynek kell támogatnia az amerikai divatot, ahogyan az elődei is tették. Természetesen nem lehet elvitatni, hogy a mindenkori first lady öltözködése fontos kérdés, hiszen az Egyesült Államok elnökének felesége — Jackie Kennedytől Melania Trumpig — valójában egy stílusikon, aki divatot teremthet, avagy öltözködési trendeket alakíthat ki.

Ettől függetlenül a felvetődött öltöztetni vagy nem öltöztetni kérdés túlságosan is szánalmas, viszont jól illusztrálja egyesek sajátos demokráciafelfogását. Jelszó: csak a mi demokráciánk a jó, a másik vagy a harmadik oldal még ruhát sem érdemel!

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Heti Jegyzet rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!

E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.

Hozzászólások

Kapcsolódó cikkek

Ki öltözteti majd a jóasszonyt?
Heti Jegyzet
Ki öltözteti majd a jóasszonyt?
Heti Jegyzet
Facebook

Támogatóink