home 2024. május 03., Tímea napja
Online előfizetés
Kérdezze a polgármestert!
A kérdéseket és válaszokat lejegyezte: Németh Ernő
2006.12.14.
LXI. évf. 50. szám

Kisvállalkozások támogatása, Azohem-ügy. E két téma, valamint a szabadkai biztonsági helyzet az, ami leginkább foglalkoztatja olvasóinkat a beérkezett levelek és telefonhívások alapján. Olvasóink azonban nemcsak kérdeznek, hanem véleményüket is megírják, így a közeljövőben ismét visszatérünk majd e...

Kisvállalkozások támogatása, Azohem-ügy. E két téma, valamint a szabadkai biztonsági helyzet az, ami leginkább foglalkoztatja olvasóinkat a beérkezett levelek és telefonhívások alapján. Olvasóink azonban nemcsak kérdeznek, hanem véleményüket is megírják, így a közeljövőben ismét visszatérünk majd e kérdésekre, hogy a polgármester is beszámolhasson róla, van-e valamilyen újdonság e problémák tekintetében.
Ezen a héten ajándékunkat, a Hét Napra való negyedévi előfizetést Grósz Magdolna szabadkai olvasónk nyerte. Kérjük, jelentkezzen a 024/555-181-es telefonszámon, hogy megbeszéljük a nyereménnyel kapcsolatos részleteket.
Továbbra is várjuk kérdéseiket. Használják a címszelvényt, vagy írjanak villámpostán az msz@radiosubotica.co.yu címre.
H. András
Mit tesz az önkormányzat a kezdő vállalkozások érdekében?
Kucsera Géza polgármester
Rovatunkban többször volt már szó az inkubátorházak létrehozásáról, de még sokan nem tudják, mit is jelöl ez a fogalom. Ezek olyan intézmények, amelyek védelmet nyújtanak és segítenek életben tartani az induló vállalkozásokat. A tulajdonosok, akik még csak tanulják a cégalapítás fortélyait, szakmai és infrastrukturális segítséget kaphatnak. Az inkubátorházban jogászok segítik őket, hogy eligazodjanak a paragrafusok útvesztőiben. Azt is elmondtam már, abban nem tudok tanácsot adni, hogy milyen vállalkozást érdemes indítani. Azoknak, akik cégalapításon gondolkodnak, piackutatást kell végezniük, hogy mi az, ami elkel és mi az, amire nincs szükség a piacon. Inkubátorház-ügyben fel lehet keresni a Regionális Vállalkozásfejlesztési Irodát a Szabadegyetemen. Érdeklődni lehet még a régi városházán Branko Franciškoviænál, a községi tanács gazdasági megbízottjánál. A telefonszám, amelyen kérni kell Franciškoviæ urat: 024/555-444. Az első inkubátorház még az idén beindul, s remélhetőleg sok kezdőt indít majd el a sikeres gazdálkodás útján.
Berta Mihály, Szabadka
Nem kérdezni szeretnék, hanem elmondani, amit megtudtam a makkhetesi polgárok tiltakozása kapcsán, amelyet környezetvédelmi okokból indítottak.
Tudomásom szerint az Azohem üzem engedély nélkül épült és engedély nélkül működik. A tulajdonos még ha kért volna, akkor sem kaphatott volna működési engedélyt, mert a 70-es években megszületett egy olyan szabályrendelet, amely Sándort jelöli ki ipari zónaként. Így került a várostól délre a Nitrogénművek is, jó távol, hogy ne szennyezze a lakókörnyezetet.
Kérem tehát, hogy az üzem szüntesse be tevékenységét, vagy térjen át a gyümölcsfeldolgozásra. Ha erre nem hajlandó, akkor pedig szedje a sátorfáját és menjen a Nitrogénművek mellé!
A műtrágyaüzem tulajdonosa jó volna, ha tudná: lassan talán itt is elmúlnak az idők, amikor a zavarosban lehet halászni! Most még kimehet hozzá a felügyelőség százszor is, de minden marad a régiben. Csak példának jegyzem meg, hogy a Zorka környékén az Apatin utcában nincs egyetlenegy piros tetős ház sem, mind fekete a szennyeződéstől. Nem lenne jó, ha a Makkhetes is erre a sorsra jutna!
Munk János, Szabadka
Olvasónk lapzárta előtt értesítette szerkesztőségünket, hogy az Azohem tovább épül. Már egy kémény is megjelent az üzem területén, ami azt jelenti, hogy a tulajdonosnak esze ágában sincs beszüntetni a műtrágya keverését, hanem a jelekből ítélve a gyártásra is készül.
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..