home 2024. június 14., Vazul napja
Online előfizetés
Kell egy nagy ház…
Gyulai Özvegy Andrea lakberendező
2024.05.22.
LXXIX.. évf. 21. szám
Kell egy nagy ház…

Megtörténik, hogy van egy nagy ingatlanunk, ám a beosztása nem túl elfogadható, esetleg többen élnek a házban, és nem elegendő a helyiségek száma. Ilyenkor idővel rájövünk, hogy módosítani kellene valamelyest, hogy élhetőbbé váljon a lakterületünk, csak még azt nem tudjuk, hogyan kivitelezzük mindezt.

Az alábbi otthonban egy szobával kevesebb van, mint kellene. Sokat gondolkodtunk, hogyan lehetne plusz egy helyiséget nyerni, a legkisebb átalakítással. Végül egyetlen megoldás maradt minden hiányosságra: a teraszt beépíteni, konyhává alakítani, az eddigi konyhát pedig hálószobává varázsolni. A ház tulajdonosai is elfogadták ezt a variációt, és lelkesen kezdtünk bele a tervezési folyamatba.

A terasz beépítése nem kis feladat, sok munkával jár, hiszen falazást, tetőátalakítást, padlócserét is kíván. A teljes térből lecsíptünk egy kisebb részt, ahol a főbejárat és az előszoba meghosszabbítása volna, ide egy nagyobb gardróbszekrényt terveztünk, tükörrel, fogassal, ülőalkalmatossággal, ahol a család le tudja tenni hazaérkezéskor a kabátokat, cipőket, táskákat. A fogadótér tágas és világos, valamint nyitott a konyha felé, illetve szélfogóként teljes magasságban üveges, tolóajtóval zárhatjuk le a konyhától.

Az új konyha rész a hátsó falra kerül, ahol megtalálható lesz a hűtőszekrény, a mosogatótálca, a mosogatógép és a tűzhely, valamint a sütő is. Ezen a részen csak kevés munkafelület maradt, de a konyhafallal párhuzamosan egy konyhaszigetet is terveztünk, mely eléggé méretes, az ételek elkészítésére is alkalmas, valamint bárszékekkel körberakva étkezésre is használható. A ház többi részén vörösesbarna nyílászárók találhatóak, továbbá ugyanilyen színű karfa a korláton, és a belső ajtók is ebben az árnyalatban pompáznak, ezért a belső bútorzatot is ehhez hangoltuk. A konyhabútor ugyancsak igényes, vörösesbarna bútorlapból készül majd, a bútorfrontok a felső szekrényeken világosabb krémszínűek. Ugyanezt az elvet követtük az előszoba bútorzatánál is.

A nappali terét is újraterveztük. Kényelmes ülőgarnitúra kerül be, a médiafalat áttettük a másik oldalra, ahol kényelmesebb szögből lehet megnézni egy filmet a gyerekekkel. A médiafalat a bútor mögött diszkrét tapétával dekoráltuk, ez a dizájn máshol is megjelenik a közösségi térben, mégpedig az előszoba egyik falán, valamint a lépcső alatti térnek is az egyik falán, ahova egy kisebb dolgozósarkot terveztünk.

A régi terasz, illetve ezentúl az új konyha udvar felőli falára nagy eltolható nyílászárók kerülnek majd, melyeken ki lehet majd lépni az udvarra, továbbá e megoldás által a természetes fény is remekül bevilágítja a belső teret, az udvar rendezésével pedig a kilátás is páratlan lesz. Az új konyha lakás felőli része tehát egy légtérként funkcionál a nappalival. Aki a konyhában dolgozik, ételt készít, vagy elmosogatja az étkezés utáni munkaeszközöket, étkészletet, az nem lesz elszeparálva.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..