home 2024. május 05., Györgyi napja
Online előfizetés
Kapcsolatok mélyítése - lukácsfalvi és sándorfalvi módra
Kónya-Kovács Otília
2009.03.11.
LXIV. évf. 10. szám
Kapcsolatok mélyítése - lukácsfalvi és sándorfalvi módra

A tan- és sétaösvényenSándorfalván megvalósították a Pannónia Interkultúra elnevezésű projektumot, ahol a Városszépítő és Környezetvédő Egyesület vendégei voltak a lukácsfalvi Fehértó Hagyományápoló és Környezetvédő Egyesület tagjai.A két egyesület 2006 óta tartja a kapcsolatot, és a közös...

A tan- és sétaösvényen

Sándorfalván megvalósították a Pannónia Interkultúra elnevezésű projektumot, ahol a Városszépítő és Környezetvédő Egyesület vendégei voltak a lukácsfalvi Fehértó Hagyományápoló és Környezetvédő Egyesület tagjai.
A két egyesület 2006 óta tartja a kapcsolatot, és a közös pályázási lehetőségeket is kihasználják. Ezúttal az Esély a Stabilitásra Közalapítvány egyik pályázatán szerepeltek sikeresen. A találkozó szakmai megbeszélései arról szóltak, hogyan használhatnák ki a továbbiakban is a pályázási lehetőségeket. A 22 tagú lukácsfalvi delegáció megtekintette a sándorfalvi tan- és sétaösvényt, de a gasztronómiai szokásokat is bemutatták, hiszen egyik nap a sándorfalviak, majd a lukácsfalviak főztek. Az utóbbi esetben a menü paradicsomos marhapörkölt volt túrós csuszával - lukácsfalvi módra, desszertként pedig Bara-sori palacsintát szolgáltak fel, ami szintén a falu különlegessége.
A két nap alatt jutott idő arra is, hogy a fiatal hagyományőrző kancsikások, Ladvánszky István vezetésével bemutassák, miként kell forgatni az ostort, amelyet a bátrabbak az útmutatás alapján ki is próbálhattak.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..