home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
Junior együttes: Az én anyámnak
Kónya-Kovács Otília
2006.01.31.
LXI. évf. 5. szám
Junior együttes: Az én anyámnak

Megjelent a muzslyai Junior együttes harmadik CD-je, pontosabban az első ,,hivatalos”, illetve ,,törvényes”, a szabadkai AMAG Kft. kiadóvállalat forgalmazásában. Február elején valószínűleg már a helyi Grim-R könyvesboltban is kapható lesz. Tíz dal található rajta, és kissé külö...

Megjelent a muzslyai Junior együttes harmadik CD-je, pontosabban az első ,,hivatalos”, illetve ,,törvényes”, a szabadkai AMAG Kft. kiadóvállalat forgalmazásában. Február elején valószínűleg már a helyi Grim-R könyvesboltban is kapható lesz. Tíz dal található rajta, és kissé különbözik az eddigi kiadványoktól, mert zömmel inkább népdalfeldolgozásokat tartalmaz, több a csárdás, a frisses, kevesebb a táncdal. A hangszerelésben is van némi változás, a zeneszólókat ugyanis főleg tamburán játsszák.
Tóth Árpád, a Junior együttes frontembere elmondta: az akusztikus és a modern hangszerelés ötvözetéből eredő kellemes hangzással nagyon meg vannak elégedve. Remélik, hogy a hallgatók tetszését is elnyeri az új album. Egy másik nagy változás is történt a zenekarban: öttagú lett. Az eddigi tagokhoz (Juhász Endre, Juhász László, Tóth Árpád és Miklós Róbert) csatlakozott a magyarittabéi Hevesi Tibor, aki kijelentette, hogy ezzel az álma vált valóra. Mintegy tíz éve énekel, és mindig arra vágyott, hogy saját zenekara legyen. Ő egyébként a Josif Marinkoviæ zenede szólóének szakának másodéves tanulója. Több díjat kiérdemelt a vajdasági szintű fesztiválokon, 2001-ben részt vett a VIVE-n, és az övé lett az első-, valamint a közönségdíj is. Ugyanebben az évben Temerinben, a Tini-Ifi Táncdalfesztiválon a második lett. 2002-ben ugyanez megismétlődött, első díjat kapott a VIVE-n, és másodikat a temerini fesztiválon, majd 2005-ben első díjas lett az utóbbi megmérettetésen. Közben Muzslyán is első díjban részesült, de szép eredményeket ért el Belgrádban a komolyzene terén is. Sokat nyert az együttes azzal, hogy Hevesi Tibor énekes belépett közéjük, hiszen így több a kísérőhang, valamint a zenészek jobban tudnak koncentrálni a zenéjükre.
A Junior együttes ilyen felállásban februárban kezdi meg ,,igazából” a muzsikálást, ugyanis február 4-én játszanak a farsangi bálban Magyarittabén, majd Torontálvásárhely következik, ahol vadászbál lesz február 11-én. A székelykevei Valentin-bálban is ők húzzák a talpalávalót. Február 18-án Szivácon lépnek fel a jelmezbálban, 25-én Adán lesznek eljegyzésen, márciusban ugyancsak Adán muzsikálnak az iparosbálban stb.
A zenekar eddig már vendégszerepelt néhány rádió, illetve tévé műsorában, tehát most az az egyik fő céljuk, hogy minél több emberhez eljusson a CD. A tervek szerint áprilisban Németországban vendégszerepelnek, május elsején a magyarországi Rábapatonára utaznak a már hagyományossá vált Muzslyaiak Találkozójára, októberben, illetve novemberben pedig kanadai turnéra készülnek. A tervek közé sorolják azt is, hogy a következő CD-jükre legalább három-négy saját szerzeményük is felkerül.
A Junior együttes Az én anyámnak című CD-jét megrendelhetik a (023)549-763-es telefonszámon, illetve 064/366-37-09-es mobilszámon.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..