home 2024. május 26., Fülöp napja
Online előfizetés
Jobbak az olimpikonoknál is
(T. T.)
2014.07.23.
LXIX. évf. 30. szám
Jobbak az olimpikonoknál is

Négy ország (Magyarország, Horvátország, Macedónia, Szerbia) huszonhat klubjának mintegy 500 versenyzője szállt vízre a közelmúltban Palicson, az 52. alkalommal megtartott vajdasági nyílt evezősbajnokságon.

A legnagyszerűbb győzelmet a szerbiai válogatott színeiben induló Martin Mačković (Palics), Viktor Pivač (Grafičar) összetételű felnőtt-, kormányos nélküli kettes aratta, mely négy másodpercet vert a szolnoki, már olimpián is részt vett Simon—Juhász-párosra, és kilencet a Szerbiában jelenleg legjobbnak számító Vuković—Jagar-kettősre. A U-23-as világbajnokságra készülő Mačković—Pivač-páros a második nap is legyőzte Jagarékat, ezúttal nem egész három másodperc volt a különbség.

A palicsiak közül az első napon aranyérmet nyert még: a Bajai Spartacus csapatával indulva, Papp Sarolta serdülő négypárban, a pionír kétpárevezős egység (Milica Stambolija, Ana Miković), a Patyi Emma, Patyi Éva összetételű felnőtt-kétpárevezős egység pedig a dobogó második fokára állhatott.

A második napon további öt érem volt a palicsi mérleg. Ezüstérmet nyert Papp Sarolta (serdülő egypárevezős), Iva Zubelić (fiatalabb pionírok 12 éves korig) és a Nina Zubelić, Tóth Takács Valentina, Milica Stambolija, Ana Miković alkotta négypárevezős egység, míg Miskolci Dániel (a bajai csapatot kiegészítve kormányos nélküli négyesben) és Szebenyi Tímea (fiatalabb pionírok 12 éves korig) bronzérmet szerzett.

A legtöbb aranyérmet, szám szerint hatot az eszéki Iktus és az újvidéki Danubius 1885 csapatai szerezték — a hatban kombinációaranyak is vannak —, a legtöbb első helyet szerzett magyarországi klub pedig a szegedi Démász lett két első hellyel.    

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..