home 2024. május 05., Györgyi napja
Online előfizetés
Ismét üzemel az ideiglenes hajléktalanszálló Szabadkán
Szakáll Laura
2023.12.01.
LXXVIII. évf. 48. szám
Ismét üzemel az ideiglenes hajléktalanszálló Szabadkán

A fagyok beköszöntével minden évben megkezdi munkáját a Szabadkai Vöröskereszt közreműködésével, Szabadka Városának támogatásával működtetett hajléktalanszálló.

A város 870 000 dinárt irányozott elő a szolgáltatásra. Az idén a megszokottnál korábban várják az illetékesek a rászorulókat, ezt ugyanis az időjárás szükségessé tette. 


A Vajdasági RTV felvételei

A Radić fivérek utca 83. alatt működő szálláshely konyhából, nappaliból, két fürdőszobából és hálótermekből áll. Jelenleg tizenkét férőhely áll az igénybevevők részére. Az ideiglenesen működő hajléktalanszálló nem csak azokról gondoskodik, akiknek nincs otthonuk, hiszen olyan személyek is igénybe vehetik, akiknek van ugyan bejegyzett lakcímük, de például a fűtést nem tudják megoldani a leghidegebb hónapokban. 

A logisztikai feladatokat a Vöröskereszt munkatársai látják el — mondta Siniša Trajković titkár.

— Mi működtetjük a szállót, és a szükséges felszerelést is — eszközöket, ágyakat, ágyneműt, tisztálkodási szereket — szintén a Vöröskereszt adja. Napi három étkezést és forró italt is kínálunk az érintetteknek. 

— A szálló szolgáltatásait azok vehetik igénybe, akik erre valóban rá vannak szorulva. Erről a Szabadkai Szociális Központ dönt. Az intézmény munkatársai felmérik a kérelmező helyzetét, ha szükséges, megkapja az úgynevezett beutalót, és használhatja a melegedőt — hangsúlyozta Jánosics Baráti Brigitta, a Szabadkai Szociális Központ igazgatója. 

A hajléktalanszálló több mint három hónapig fogadja a rászoruló polgárokat. Azoknak nyújtanak segítséget, akik el tudják látni magukat, vagyis a fekvőbetegek nem vehetik igénybe ezt a szolgáltatást.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..