In Memoriam
Tóth Lívia
2020.12.12.
LXXV. évf. 50. szám
In Memoriam

Elhunyt Kőművesné Nyáry Márta (1960–2020)

Mély megrendüléssel vettük tudomásul, hogy 60 éves korában távozott az élők sorából a Bánáti Újság munkatársa. Kőművesné Nyáry Márta tanár, újságíró 1960-ban született Kisoroszon. Az általános iskolai tanulmányait a szülőfalujában, a középiskolát Szabadkán végezte, az Újvidéki Egyetem Bölcsészettudományi Kara Magyar Nyelv és Irodalom Tanszékén diplomázott.

Magyartanárként dolgozott Kisoroszon és Padén, majd szabadúszó újságíróként és magántanárként tevékenykedett. A Bánáti Újságnak nem csak az egyik alapító tagja, hanem hűséges munkatársa is volt egészen napjainkig. Ha nem a lakhelyén, Szajánban történt eseményekről tudósított, akkor színes, kedves történetekben a szülőfalujának állított örök emléket. Szövegeit olvasva, a kis település egykori lakosai mellett, Márta Nagyinkója is valamennyiünk kedves ismerősévé vált.

Írásai a Magyar Szóban, a Kikindai Újságban és a Hírvivő katolikus hetilapban is megjelentek. Égigérő Szép Kisorosz című kötetét a kisoroszi Torontál Magyar Művelődési, Oktatási és Ifjúsági Központ adta ki 2010-ben.

Nyugodjon békében, örök álmát az írásaiban gyakran szereplő angyalkák őrizzék!  

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Bánáti Újság rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!
E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.
Kapcsolódó cikkek
Bánáti Újság
Kedvesek vagyunk a Kisdednek
Kőművesné Nyáry Márta
2019.12.25.
LXXIV. évf. 52. szám
Az angyalkák, az aranyló hajfürtökkel, slingelt, apró dókában megérkeztek Szajánba még advent idején.
Bővebben
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..