home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
In Memoriam
Tóth Lívia
2020.12.12.
LXXV. évf. 50. szám
In Memoriam

Elhunyt Kőművesné Nyáry Márta (1960–2020)

Mély megrendüléssel vettük tudomásul, hogy 60 éves korában távozott az élők sorából a Bánáti Újság munkatársa. Kőművesné Nyáry Márta tanár, újságíró 1960-ban született Kisoroszon. Az általános iskolai tanulmányait a szülőfalujában, a középiskolát Szabadkán végezte, az Újvidéki Egyetem Bölcsészettudományi Kara Magyar Nyelv és Irodalom Tanszékén diplomázott.

Magyartanárként dolgozott Kisoroszon és Padén, majd szabadúszó újságíróként és magántanárként tevékenykedett. A Bánáti Újságnak nem csak az egyik alapító tagja, hanem hűséges munkatársa is volt egészen napjainkig. Ha nem a lakhelyén, Szajánban történt eseményekről tudósított, akkor színes, kedves történetekben a szülőfalujának állított örök emléket. Szövegeit olvasva, a kis település egykori lakosai mellett, Márta Nagyinkója is valamennyiünk kedves ismerősévé vált.

Írásai a Magyar Szóban, a Kikindai Újságban és a Hírvivő katolikus hetilapban is megjelentek. Égigérő Szép Kisorosz című kötetét a kisoroszi Torontál Magyar Művelődési, Oktatási és Ifjúsági Központ adta ki 2010-ben.

Nyugodjon békében, örök álmát az írásaiban gyakran szereplő angyalkák őrizzék!  

Kapcsolódó cikkek
Bánáti Újság
Kedvesek vagyunk a Kisdednek
Kőművesné Nyáry Márta
2019.12.25.
LXXIV. évf. 52. szám
Az angyalkák, az aranyló hajfürtökkel, slingelt, apró dókában megérkeztek Szajánba még advent idején.
Bővebben
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..