home 2024. május 02., Zsigmond napja
Online előfizetés
Húsvéti és locsolóvers szavalóverseny Újfaluban
Szakáll Laura
2024.03.24.
LXXIX. évf. 12. szám
Húsvéti és locsolóvers szavalóverseny Újfaluban

Húsvéti locsolóverseket és más tavaszi, ünnepi költeményeket adtak elő a résztvevők a szabadkai Újfalu Helyi Közösség második tavaszi szavalóversenyén. A szervezők az eseménnyel hagyományt kívánnak teremteni, hiszen fontos, hogy a gyerekek bemutassák, milyen verseket tanultak az ünnepekre. Egyben a locsolkodás hagyományát is éltetni kívánják. A részletekről Góli Csilla szervező, a városi tanács tagja számolt be.

–A mai rendezvényünknek csak egy ici-pici hagyománya van, ugyanis második alkalommal szervezzük meg. Évről évre az a tapasztalat, hogy húsvétkor a fiatalabb generációk már nem nagyon gyakorolják a locsolkodás hagyományát. Akit az édesapja vagy a nagytatája rá is vesz arra, hogy elmenjen húsvét hétfőn locsolkodni, az sem fektet különösebb energiát abba, hogy megtanuljon egy új verset. Innen jött az ötlet, hogy egy kicsit motiváljuk a fiúkat és a lányokat is, mivel nem csak locsolóversekkel, hanem húsvéti vagy tavaszi versekkel is be lehetett nevezni. Főleg az alsó tagozatos gyerekeket igyekeztünk rábeszélni, hogy tanuljanak húsvéti és locsolkodó verseket az ünnep közeledtével. 28 jelentkezőnk van az elsőtől a negyedik osztályig, de az idősebb vagy fiatalabb gyerekeket is szívesen fogadjuk. Idén is jelentkezett egy kislány, aki még csak négy éves, hogy fel szeretne lépni. Minden bemutatkozó arany-, ezüst- és bronzminősítést kap a zsűri döntése alapján.

A versmondók teljesítményét Lajkó Anett újságíró, Radaković Huszta Orsolya magyartanár és Mészáros Anikó, a Szabadkai Népszínház közönségszervezője értékelte.

Fényképezte: Szakáll Laura

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..