home 2024. május 05., Györgyi napja
Online előfizetés
Halálos fenyegetés
Kónya-Kovács Otília
2009.03.11.
LXIV. évf. 10. szám

Megölünk benneteket, magyarok - a többi között ez a halálos fenyegetés állt abban a kézzel írott levélben, amelyet ismeretlen tettes/tettesek dobtak a nagybecskereki református egyházközség postaládájába.Kiss Nándor nagybecskereki református lelkész augusztus 18-án találta meg a magyarokat fenyegető...

Megölünk benneteket, magyarok - a többi között ez a halálos fenyegetés állt abban a kézzel írott levélben, amelyet ismeretlen tettes/tettesek dobtak a nagybecskereki református egyházközség postaládájába.
Kiss Nándor nagybecskereki református lelkész augusztus 18-án találta meg a magyarokat fenyegető levelet, miután hazatért a módosi anyanyelvápoló táborból. A levél tartalmáról elmondta: halálos fenyegetést tartalmaz, a magyarok édesanyját szidták benne, és azt kívánja (kívánják) a levél szerzője (szerzői), hogy amíg van idejük, addig hagyják el az országot a magyarok, és költözzenek Magyarországra.
A tiszteletes az esetről értesítette a Magyar Nemzeti Tanácsot, és feljelentést tett a helyi rendőrségen. Az eredeti levél, a füzetlapra írt fenyegetés a rendőrségen maradt.
- A levelet szerbül írták, viszont nem lehet megmondani biztosan, hogy szerb, vagy magyar írta-e. Magyar és szerb betűket egyaránt használtak, s magyar és szerb ékezeteket is.
Elmondása szerint nincs különösebben megijedve az incidens után, és ezt az üzenetet fogalmazta meg:
- Vállaljuk, maradunk! Ez az a két szó, amit ilyen embereknek üzenhetünk. Ennyit talán megértenek, ennyit talán - ahogy mondanánk -- felfog az eszük, amely, úgy látszik, elég rövid. Nem ijedünk meg, nagyapáinkkal is ezt tették, szüleinkkel is ezt tették, hát most rajtunk van a sor -- mondta Kiss Nándor nagybecskereki református lelkész.
Nagybecskerek város nemzetiségi tanácsa közleményben ítélte el a magyar közösség elleni fenyegetést, amelyet ismeretlen személy juttatott el a múlt héten a helybeli református egyház címére.
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..