home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
Ezüst Országgyűlési Emlékérem a cserkészeknek
Kónya-Kovács Otília
2013.02.13.
LXVIII. évf. 7. szám
Ezüst Országgyűlési Emlékérem a cserkészeknek

nnepeltek a múlt év végén Budapesten a magyar cserkészek. A Magyar Cserkészszövetség százéves múltra tekint ugyanis vissza. Az Országház üléstermében a magyar cserkészek képviselőin kívül jelen voltak a Kárpát-medence különféle vidékein élők, köztük a WOSM, a Cserkész Világszövetség európai kerületének elnöke és más kimagasló vendégek is.

Az ünnepségen állandóan peregtek a képek, és megelevenedett a 10 éves cserkésztörténelem.
A jubileum alkalmából a Magyar Köztársaság Országgyűlése Arany Országgyűlési Emlékéremmel tüntette ki a Magyar Cserkészfórumot. A tagszövetségek, közöttük a Vajdasági Magyar Cserkészszövetség elöljárói Ezüst Országgyűlési Emlékérmet vehettek át. A 100 éves jubileumra emlékfokosokat is gyártottak, ezekkel a kimagasló vendégeket ajándékozták meg, a Magyar Posta bélyegsorozatot adott ki, a Magyar Állami Pénzverde pedig emlékévi 100 forintost készített. 
A Vajdasági Magyar Cserkészszövetségből 11 képviselő volt jelen. Az elnök, Varga Zoltán atya elmondta: Budapesten nagyon jó volt látni, hogy a gyerekek és a fiatalok száz év után is elfogadják a cserkészetet.
Az idén augusztus 11-e és 19-e között tartják meg Budapest mellett, Ócsán a jubileumi Nemzeti Nagytábort, ahol a tervek szerint egy-egy őrssel képviseltethetik magukat a magyar cserkészek, bárhol is működjenek a világban. 
 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..