Ezerarcú vajdasági képzőművészet

Ezerarcú vajdasági képzőművészet

Egy színes, sokféle stílusból álló kiállításnak adott otthont a Népkör Magyar Művelődési Központ, a Vajdasági Magyar Festészet 2018. című tárlat ugyanis Topolyáról Szabadkára költözött. A kiállításon számos jelentős vajdasági képviseltette magát az alkotásával.

Február 28-án 18 órakor kíváncsi és művészetre éhes szemek pásztázták a falakon álló képzőművészeti munkákat. A harmincnégy vajdasági művész alkotásai között az érdeklődők találkozhattak új megnyilvánulási formákkal, egy-egy képzőművész esetében a megszokottól eltérő stílusjeggyel, de talán a legkellemesebb meglepetést Léphaft Pál alkotása szerezte, akinek ezt az oldalát még nem ismertük. A kiállítást megnyitó beszédében Sutus Áron is kiemelte, hogy alaposan rácsodálkozott a falra akasztott függőleges képre, mely alatt a karikaturista neve szerepel.

Természetesen olyan képzőművészek nevével is találkozhattunk, mint Mezei Erzsébet, Raffai Ingrid, Penovác Endre, Csernik Attila, Acsai Györgyi, Gyurkovics Hunor, Újházi Adrienn vagy Klájó Adrián. A kiállítást megnyitó másik személy, Mile Tasić arra biztatta a mai alkotókat, hogy továbbra is ekkora lendülettel dolgozzanak, mint napjainkban.

A tárlat először novemberben került a nyilvánosság elé Zsáki Istvánnak, a topolyai Art Gallery vezetőjének jóvoltából. Boros György, a szabadkai kiállítás szervezője elmondta, mivel a kiállítók között sok szabadkai szerepel, úgy gondolták, ide is érdemes elhozni a vajdasági festészet összképét bemutató munkákat. A tárlat március 15-éig látogatható a Népkör Oláh Sándor Körgalériájában.
 


Roncsák Alexander felvételei

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Képzőművészet rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!

E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.

Hozzászólások

Kapcsolódó cikkek

Facebook

Támogatóink