home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Egyéves a VMSZ Női Fóruma
Szilágyi Edit
2010.04.07.
LXV. évf. 14. szám
Egyéves a VMSZ Női Fóruma

Fennállásának első évfordulóját ünnepelte meg a VMSZ Női Fóruma Bácsfeketehegyen március 27-én. Az ünnepséget megtisztelték jelenlétükkel: Pál Károly, a VMSZ ügyvezető alelnöke, ifj. Juhász Bálint, a VMSZ alelnöke, Józsa László, a Magyar Nemzeti Tanács Elnöke, Kovás Elvira, Fremond Árpád és...

Fennállásának első évfordulóját ünnepelte meg a VMSZ Női Fóruma Bácsfeketehegyen március 27-én. Az ünnepséget megtisztelték jelenlétükkel: Pál Károly, a VMSZ ügyvezető alelnöke, ifj. Juhász Bálint, a VMSZ alelnöke, Józsa László, a Magyar Nemzeti Tanács Elnöke, Kovás Elvira, Fremond Árpád és Pásztor Bálint parlamenti képviselők, valamint Szabó Annamária, az erdélyi, RMDSZ Nők a nőkért egyesület elnöke, Bíró Ágnes, a felvidéki Magyar Koalíció Pártjának kulturális alelnöke és Blagušević Ildikó, a horvátországi Zágráb megyei magyarság képviselője.
A Női Fórum egyéves munkáját Kovács Elvira elnöknő értékelte. A Fórum egész Vajdaság területén él, és akciók sorozatával igyekszik jelen lenni a mindennapi életben. A nők szerepe, hangsúlyozta, igen fontos a politikában, mert ha egy nő kerül be a politikába, akkor meg kell változnia, de ha a nők ezrei kerülnek be, akkor a politika változik meg. A tervekről szólva a kárpát-medencei női szervezet megalakulásának lehetőségéről szólt. Szabó Annamária kiemelte, hogy elengedhetetlen az intézmények jó működéséhez, hogy nők és férfiak együtt dolgozzanak. Bíró Ágnes (Felvidék) arról szólt, hogy női szakosztály megalapítását tervezik, egyelőre kevés sikerrel. Az ünneplőket Pál Károly köszöntötte a házigazda szerepében, hangsúlyozva, hogy a VMSZ számára fontos a nők munkája. Az ünnepség művelődési részében fellépett a csókai és a dobradói asszonykórus, majd vers és próza hangzott el.
A rendezvény közös vacsorával ismerkedéssel, véleménycserével folytatódott.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..