home 2024. szeptember 18., Diána napja
Online előfizetés
Egészségügyi szűrővizsgálatok a Szabadkai Közkórházban
2024.09.13.
LXXIX. évf. 37. szám
Egészségügyi szűrővizsgálatok a Szabadkai Közkórházban

A nagy érdeklődésre való tekintettel az Egészségügyi Minisztérium vasárnap, szeptember 15-én, 8-tól 17 óráig ismét megszervezi az ingyenes egészségügyi vizsgálatokat, melyek célja a betegségek korai diagnosztizálása, illetve a megelőzés népszerűsítése.

Ez alkalommal a közkórház poliklinikai osztályán térítésmentesen végzik a vizsgálatokat minden polgár számára — még azok számára is, akiknek nincs egészségügyi biztosításuk —, a következő területeken:

— általános fizikai erőnlét, vérnyomás- és EKG-vizsgálat,

— pajzsmirigyultrahang,

— vércukorszint, tumormarkerek (CEA, CA19-9, AFP és PSA) mérése.

Emellett gyermekeknek szóló szűrővizsgálatra is van lehetőség, azzal, hogy a közkórház 8. emeletén lévő gyermekosztályra kell bejelentkezniük a szülőknek a fent megadott időintervallumban.

Mindenki, akinél a vizsgálat során valamilyen rendellenességet tapasztalnak, vagy az eredménye szükségessé teszi, már a következő héten tovább lesz utalva diagnosztizálásra.

Az Egészségügyi Minisztérium felszólítja a lakosokat, hogy vegyenek részt az ingyenes szűrővizsgálatokon, ezzel is megőrizve az egészségüket. 

Különösen az iskoláskor előtti és az iskolás gyermekek szüleit kérik, hogy éljenek a lehetőséggel.

Dr. Saša Dželebdžić, a Szabadkai Közkórház megbízott igazgatója

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..