home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Discover Central Europe
Talpai Lóránt
2019.03.23.
LXXIV. évf. 12. szám
Discover Central Europe

A V4-ek a távolabbi piacokon is együttműködnének — Afrikába látogatott Böjte Csaba — A Harvard és a Yale is érintett a korrupciós botrányban

A V4-ek a távolabbi piacokon is együttműködnének

Szlovákia, Csehország, Magyarország és Lengyelország idegenforgalmi együttműködését hivatott megerősíteni az a 2019-re szóló marketingterv, amelyet a V4-ek képviselői írtak alá Csorbatón. Ezzel a V4-ek megegyeztek abban, hogy a régió közös népszerűsítésének köszönhetően kevesebb anyagi eszközből is fellendíthetik az országok látogatottságát. A V4-ek közös, Discover Central Europe nevű márkájának az új célcsoportok megszólítása a célja. Szlovákia mint a V4-ek aktuális elnöke például olyan távoli piacok felé nyitna, mint az Egyesült Államok, Kanada, Oroszország, Kína, Ausztrália vagy a Perzsa-öböl országai. A régió népszerűsítésére a V4-ek összesen 300 000 eurót különítettek el. „A kezdeményezés már 2003 óta működik, de intenzívebben csak az elmúlt öt évben, és az eredmények alapján úgy tűnik, hogy jó irányba halad” — állapította meg Kovács Zoltán, a közlekedésügyi minisztérium idegenforgalomért felelős osztályának vezetője. Hozzáteszi: Szlovákia többet is szánhatna az ország népszerűsítésére, mert ez olyan befektetés, amely többszörösen is megtérül.

 

Afrikába látogatott Böjte Csaba

Néhány napja tért haza Afrikából Böjte Csaba ferences szerzetes. A fekete kontinensen egy másik szerzetes misszióját, Hardi Richárd testvért látogatta meg, aki Kongóban vak és látássérült embereket gyógyít. Mint kiemelte, a magyar nép erejét, bátorságát mutatja, hogy segíti a menekült keresztényeket. Böjte Csaba 1992-ben került Dévára papi szolgálatba. Az ott látott szegénység és nehézségek hatására az utcagyerekeknek előbb nyári táborokat szervezett, majd egy év múlva létrehozta a Dévai Szent Ferenc Alapítványt. Munkatársai áldozatos szolgálatának köszönhetően ma már több mint 2500 gyermek nevelkedik az intézmény valamely otthonában. „Büszke vagyok rá, hogy ennek a magyar népnek volt annyi ereje, bátorsága, hogy létrehozza a Hungary Helpset, és Magyarország segít az üldözött keresztényeken” — emelte ki. Hozzátette, ennek a programnak a segítségével jutottak ki Afrikába is, 1 millió dolláros adományt adva át Hardi Richárd szemorvosnak.

 

A Harvard és a Yale is érintett a korrupciós botrányban

Az Egyesült Államok történetének eddigi legnagyobb felsőoktatási korrupciós ügyét vizsgálja az amerikai ügyészség. A vád szerint gazdag amerikai szülők, köztük hírességek is, kenőpénzt fizettek elit egyetemeknek azért, hogy a gyermeküket — a felvételi tesztek meghamisításával, hamis élsportolói eredmények feltüntetésével — felvegyék a felsőoktatásba. A visszaéléseket 2011 és 2019 között követték el, a legnevesebb egyetemek, például a Harvard vagy a Yale is érintettek. Eddig ötven ember ellen emeltek vádat.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..