home 2024. április 17., Rudolf napja
Online előfizetés
Csend — Élet (4.)
2016.12.31.
LXXI. évf. 52. szám
Csend — Élet (4.)

Négyrészes sorozatunkban a Kosztolányi Dezső Tehetséggondozó Gimnázium néhány tanulóját kértük fel egy kis közös kreatív játékra, alkotásra. Olyan általuk készített képeket és saját tollukból származó szövegeket kértünk tőlük, amelyek egymást inspirálva készültek. Hogy a képhez íródott-e a szöveg, vagy a szövegből inspirálódva készült-e a kép, azt döntse el ön.

Tóth Laura (4.S)
Tömeggyilkos lakóépület a Prozivkán

Szabó Viktória képe

Friss értesülések szerint tegnap éjszaka a szabadkai városi kórház környékén több mint hat lakóépület omlott össze és tört darabjaira. A városi nyomozóiroda sajtóreferense az eddigi nyomozási eredmények alapján azt nyilatkozta, hogy egy másik lakóház öngyilkos merényletre tett kísérlete okozta a hatalmas tragédiát.

A merénylőnek nem esett nagyobb baja, de a többi épület a felismerhetetlenségig megrongálódott. Az elkövető családtagjainak, ismerőseinek kikérdezése, megkérdezése alapján az derült ki, hogy eddig semmilyen különös viselkedést és mentális zavar eshetőségét nem vélték felfedezni Bajnatska 25-ön, a merénylőn. A tárgyalásokon B.25 bevallotta bűnösségét, és részletes beszámolót tartott az öngyilkosságának meghiúsult tervéről. A tárgyalás még tart, de ha bebizonyosodik B.25 makulátlan bűnössége, akár teljes körű kilakoltatást és az idők végezetéig tartó körbekerítést is kaphat. B.25 azt állítja, hogy az öngyilkosságával senkinek sem szeretett volna ilyen súlyos sérülést okozni, így a bíróság enyhíthet a büntetésen.

A romba dőlt épületek hozzátartozói viszont tiltakoznak bármiféle enyhítő körülmény ellen. Az emberáldozatokkal sajnos egyelőre nem tudunk kapcsolatba lépni. Súlyos sérüléseikből az orvos szerint hosszú hónapok alatt fognak felépülni. B.25 önszántából és — saját szavaival élve — „lelki megindulásából” már ma hajnalban hozzáfogott a romba dőlt kollégái újjáépítéséhez, így az épületek lakói talán hamarosan visszakaphatják az otthonukat és a nyugalmukat.


Tápai Ramóna (4.A)

…elképzelhetem...

befejezetlen
egy kicsit most csöndben
egy kicsit most nem,
semmiről
egy kicsit hagyom, hogy a gondolataim
mindenfelé
mozdulatlan
a fejemben amúgy minden
összevissza
de most egyáltalán nem
figyelmen kívül
csak magamba
a szívem lassan
ilyenkor mindig leszek
ilyenkor mindig szépnek
ilyenkor örülök, hogy

Tápai Ramóna képe

 



Lábadi Csilla (1.N)
Folyosó-gondolatok

Nyíljon ki az ajtó / jéggé fagyok / nyomd le a kilincset / ellepte a por / töröld le róla / míg nem esik rá a hó / menj végig a folyosón / fordulj el balra / ne figyelj semmire / ott vagyok melletted / láss meg a másik oldalon.


Gresák Lea képe

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..