home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Családmodell és gyermekvállalás a magyar népmesékben
Martinek Imre
2019.03.03.
LXXIV. évf. 9. szám
Családmodell és gyermekvállalás a magyar népmesékben

Útravaló: „…Isten szól hozzánk [a magyar népmese által] olyan nyelven, melyet a gyermek is megért” (Baumel Fanny tanítónő 1899, Nagyküküllő újság)

Bejárván a Kárpát-medencét, a farkaslaki Tamási Áron Művelődési Egyesület szervezésében érkező Hadnagy Jolán óvónő március másodikán az Al-Duna székely-magyar közösségeiben – Székelykevén, Kevevárán és Hertelendyfalván is megtartotta a Családmodell és gyermekvállalás a magyar népmesékben című tematikus előadását.

Személyes találkozásunkra és tematikus beszélgetésünkre a pancsovai külvárosban került sor. A helyi, ugyancsak Tamási Áron nevét viselő székely-magyar művelődési egyesületben. S ha már újfent említjük az írót (is), úgy van rendjén, hogy a székelyföldi óvónő előadásában, és/vagy ahhoz szervesen kapcsolódó alkotói idézetekből is adjunk némi ízelítőt.

„Mese kell nekünk! Szépségét zuhogtató, végtelenbe áradó, csodálatos mese, ahol rajongó, hősi magyar lelkünk nagy világosságú tüzek mellett táborozhatik.” (Levél Benedek Elekhez)

A tájolást a Magyar Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága támogatja a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. által.

A teljes cikket lapunk március 20-ai számában olvashatják.

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..