home 2024. április 27., Zita napja
Online előfizetés
Brutális támadások Szabadkán
(T. T.)
2013.08.21.
LXVIII. évf. 34. szám
Brutális támadások Szabadkán

Szombaton éjjel két és három óra között kiraboltak és megkínoztak három embert Szabadkán. Elsőként a 18 éves Aleksej Bojogovićot támadták meg a Jovan Mikić utcában. Egy sötétzöld gépkocsi lassított mellette, a vezetője megkérdezte, hány óra, s Aleksej megmondta.

A fiú erre — rosszat sejtve — befordult egy mellékutcába. Az autó követte, s a benne ülők a táskáját követelték. Aleksej futásnak eredt, de utolérték, és az autóval többször áthajtottak rajta. A földön fekvő fiútól elvették a táskát, majd elhajtottak. A fiú teste tele van égési sebekkel, amit az autó forró kerekei okoztak. A szintén 18 éves Seleza Valentint is szombat éjjel érte támadás. Őt a Majsai híd lábánál szólították le, megkérdezték, hol lakik, de nem árulta el. A két roma fiú ekkor ütlegelni és rugdosni kezdte, betuszkolták az autóba, és ott tovább verték, majd behajtottak egy mellékutcába, kilökték a járműből, és áthajtottak a lábán. Tíz helyen eltörött a lába, valamint a fején és a testén is vannak sérülések. Ezen az éjjelen egy lányt is megtámadtak, pénzt követeltek tőle, majd az autó után kötötték, és húzták maguk után.
A rendőrség vasárnap közleményt adott ki. Ennek alapján két fiút elütöttek autóval, súlyos testi sérülést okozva nekik, egy nőt pedig lelöktek a kerékpárjáról, könnyű testi sérüléseket okozva neki, majd elvették a táskáját. A 14 éves előállított számára a bíróság 30 napig terjedő előzetes letartóztatást rendelt el, a szökésben lévő társa ügyében pedig, miután megtalálják őt, a törvényes előírásnak megfelelően járnak majd el — áll a rendőrségi közleményben.
A szabadkai kórházban fekvő fiúkat hétfőn délelőtt meglátogatta Modest Dulić, Szabadka polgármestere és Kern Sólya Mária, a városi képviselő-testület elnök asszonya is. Mindketten a lehető leghatározottabban elítélték a hétvégén történteket. Dulić kijelentette, hogy a levelet ír Ivica Dačić miniszterelnöknek a közbiztonság javítása, valamint a rendőrállomány növelése ügyében.
Kern Sólya Mária elmondta, hogy az állami szervekkel még szorosabbra kell fűzni a kapcsolatot, s arra kell őket ösztönözni, hogy főleg hétvégenként megerősítsék az ellenőrzést, és minél több rendőr legyen az utcákon. Az év végéig kilenc kamerát szerelnek fel a város más-más pontján, ez azonban még nem elegendő.
— Nagyon remélem, hogy a 18 éves fiatalemberek maradandó sérülések nélkül felépülnek. Fontos, hogy az elkövetők ne csak kézre legyenek kerítve, hanem meg is kapják méltó büntetésüket. A fiatalemberek egyelőre azt mondták, nincs szükségük segítségre. Amennyiben a későbbiekben szükségük lesz a város segítségére, számíthatnak ránk — mondta a képviselő-testület elnöke.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..