home 2024. szeptember 08., Adrienn napja
Online előfizetés
Azahriah háromszor is megtöltötte a Puskást!
Zvekán Péter
2024.06.14.
LXXIX.. évf. 24. szám
Azahriah háromszor is megtöltötte a Puskást!

Abszolút joggal lehet az utóbbi időben az az érzésünk, hogy minden Azahriah-ról szól, mert valóban. Régen látott olyat a magyar zeneipar, mint ami éppen most zajlik a szemünk előtt. Jelenleg ugyanis egy akkora sztár született meg, amire valóban csak egészen ritkán van példa. A tavalyi Aréna-koncert is hatalmas teljesítmény volt, de hogy nemrég lenyomott még hármat, az valami egészen elképesztő.

Pedig a siker nem volt ennyire egyértelmű. Megtekinthető online egy beszélgetése Friderikusz Sándorral, ahol kiderült, hogy az első Aréna-koncertről megpróbálták lebeszélni. Azért, mert egy ekkora projektum hatalmas költséggel jár, és ha nincs jegyeladás, akkor nagyot lehet bukni. Végül megcsinálták, a visszhangja pedig hatalmas volt — természetesen telt ház.

Úgy döntöttek, hogy ez az egész folytatást érdemel, így tavaly októberben meghirdették, hogy 2024 májusában újabb Azi-Aréna-koncert lesz. Ezzel pedig el is indult egy olyan őrület, lavina, amelyre senki sem számított. Az első koncertre pillanatok alatt elfogytak a jegyek, így bejelentették, hogy hát akkor lesz még egy, majd még egy. Az összes jegy elkelt.

Aztán közeledett a dátum, és arról kezdett el írni a sajtó, hogy tömegesen kezdik árulni az emberek a jegyeket. Feltevődött a kérdés, hogy: akkor elmúlt a hype? Természetesen volt ilyen, de ha ismerjük a számokat, akkor rájövünk, hogy kemény túlzás volt azt állítani, hogy az emberek tömegesen szabadulnak meg a jegyektől. Igen, öt-hat ezer jegy gazdát cserélt, de a történet vége akkor is három szinte teljesen fullos Aréna-koncert lett.


Kép forrása: facebook

Aki pedig eljutott, az részese lett egy történelmi dolognak. Annak, hogy a huszonkét éves Azi össze tud hozni csaknem 150 000 embert. A matek egyszerű, hiszen az Aréna befogadóképessége kb. 50 000, szorozva hárommal. A hatalmas számok ellenére nem volt fennakadás, hiszen mindenki profin felkészült az eseményre. A Puskást megközelítve először az tűnhetett fel, hogy rengeteg szemetes van kihelyezve, a beléptetés zökkenőmentes volt, egyszerűen minden klappolt.

S hogy milyen volt maga a koncert? Azi legújabb lemezéről nem sok dalt lehetett hallani, de az igazán nagy slágerek természetesen felcsendültek. Mindez olyan profi hangszereléssel párosulva, amely felejthetetlen élményt adott. Amit még fontos kiemelni, az maga a látvány. A koncerten voltak rohamrendőrök, hawaii inges zenészek, rengeteg pirotechnika, egy hatalmas repülő búvár, és még sorolhatnám. A közönség végigbulizta mind a három napot. Olyan pillanatok is voltak, amikor az ülőhelyeknél is mindenki táncolt.

Azi menedzsere, Tóth Gergő egy Facebook-posztban foglalta össze gondolatait a koncertek után: „Úgy érzem, megmutattuk, hogy nekünk, magyaroknak sem kell szégyenkeznünk. A legtöbb komment világszínvonalúnak nevezte a műsort, és ez az egész csapatnak nagyon jólesik. Ezért dolgoztunk — és nem tudnék olyan embert mondani, aki ne pörgött volna 100%-on. Rengeteg jó szándékú, tisztességes emberrel dolgoztunk együtt, és nem kellett ügyeskedni, feketézni, mutyizni. Erre nagyon büszke vagyok. Nagyon szépen köszönöm mindenkinek.

Azahriah az utolsó koncert végén megemlékezett a Supermanagement nemrég elhunyt társalapítójáról, Ferich Balázsról. Tóth Gergő ezt is megköszönte: „Végezetül külön köszönöm Azinak, hogy nem feledkezett meg barátomról, Bazsiról, akinek mindannyian rengeteget köszönhetünk. Elmondhatatlanul sajnálom, hogy ő már nem érhette meg ezt a show-t, és nem járhatta át ez a fantasztikus érzés, ami most engem átjár. Azi, hatalmas király vagy, hogy az utolsó napon a koncert végét Bazsi emlékének ajánlottad, le a kalappal.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..