home 2024. május 04., Mónika napja
Online előfizetés
,,A zene, az vagyok én...”
(f. zs.)
2011.07.05.
LXVI. évf. 27. szám
,,A zene, az vagyok én...”

Lévay Szilveszter gratulál a női karakteréneklés fődíjasának, a messzi Japánból érkezett Hirata AzusánakRendkívül sikeres volt az I. Lévay Szilveszter Musical Énekverseny, amint a pénteki döntő is bizonyította -- ,,Valami olyasmit szerettem volna adni a szülővárosomnak, amije még nem volt&#...

Lévay Szilveszter gratulál a női karakteréneklés fődíjasának, a messzi Japánból érkezett Hirata Azusának

Rendkívül sikeres volt az I. Lévay Szilveszter Musical Énekverseny, amint a pénteki döntő is bizonyította -- ,,Valami olyasmit szerettem volna adni a szülővárosomnak, amije még nem volt'' -- mondta világhírű zeneszerzőnk a palicsi szabadtéri színpadon megrendezett gálán

A döntő részvevői Lévay Szilveszterrel (Szabó Attila felvételei)

Feledhetetlen élményt szerzett pénteken a palicsi szabadtéri nézőterét zsúfolásig megtöltő közönségnek a döntőbe bekerült tizenhat, ízig-vérig muzikális, színpadra termett fiatal énekes, név szerint: Milena Moravčević (Szerbia), Sándor Péter, Fejes Szandra, Zádori Szilárd, Baranyai Annamária, Kocsis Dénes, Simon Boglárka, Kerényi Miklós Máté (Magyarország), Florin Bundaru, Alexandra Crausescu, Ráduly Botond (Románia), Hirata Azusa, Onoda Ryunosuke (Japán), Christina Patten, Milica Jovanović (Németország) és Martina Lechner (Ausztria). És természetesen a gála sztárvendégei: Maya Hakvoort, Janza Kata, Szabó P. Szilveszter, Zoran Šandorov, Aleksandra Kovač, Bunford Gábor, valamint a budapesti Operettszínház zenekara Makláry László vezényletével. ,,A zene, az vagyok én'' -- énekelték lelkesen a fellépők a Mozart világhíressé lett betétdalát, mintegy a saját életérzésüket fogalmazva meg.
Hála a szabadkai Népkör, Népszínház és a budapesti Operettszínház odaadó szervezőmunkájának, minden simán ment, a három körben lebonyolított középdöntőktől kezdve a díjátadásig. Külön ki kell emelnünk a műsorvezetők, Kalmár Zsuzsa és Csernik Árpád pompás teljesítményét: három nyelven, magyarul, szerbül és angolul konferálták be a számokat, ismertették, fordították talpraesetten a tudnivalókat.
-- Megtanultam Lévay Szilvesztertől, hogyan kell szeretni a városunkat -- mondta köszöntőjében Saša Vučinić polgármester, Milorad Đurić tartományi művelődési titkár pedig hozzátette, hogy milyen nagyszerű dolog az, ha a világhírnévre szert tett emberek tenni akarnak valamit a szülőföldjükért -- természetesen támogatni kell őket ebben a törekvésükben.
Mint a műsorban elhangzott, Kerényi Miklós Gábor, a budapesti Operettszínház igazgatója álmodta meg ezt a vetélkedőt, méghozzá öt évvel ezelőtt, amikor Lévay Szilveszter Szabadka díszpolgára lett, mint ahogyan megálmodta előtte a Lehár-énekversenyt, amelyet Komáromban, a világhírű operettszerző szülővárosában rendeznek meg, és a Kálmán Imre-karmesterversenyt is, amelyet Siófokon. A Lévay-verseny a harmadik a sorban, és megvan rá minden remény, hogy háromévente folyamatosan megrendezik, egyre nagyobb sikerrel, egyre több részvevővel. ,,Valami olyasmit akartam adni a szülővárosomnak, amije még nem volt'' -- mondta szívből jövő szeretetét, köszönetét fejezve ki a városnak, a szervezőknek, a versenyzőknek és a közönségnek Lévay Szilveszter, majd átadta a maga különdíjait: a romániai Florin Bundarunak (1000 euró), valamint a belgrádi Milena Moravčevićnek (500 euró) és Onoda Ryunosukénak (500 euró). A zsűri (Maya Hakvoort világhírű énekes, színész, Janza Kata, énekes, színész, Wolfgang Janzen berlini színháztörténész, Lőrinczy György producer és Kornelije Kovač zeneszerző) döntése értelmében a legjobb karakterénekes Kerényi Miklós Máté lett, övé az 5000 eurós fődíj, a legjobb karakterénekesnő pedig a japán Hirata Azusa, aki ugyanekkora összegű díjban részesült. A férfiszóló győztese Zádori Szilárd, a női szólóé pedig Baranyai Annamária. Ők a dicsőségen és Horváth Zoltán iparművésznek a szabadkai városházát ábrázoló szobrocskáján kívül 2000-2000 euróban részesültek. Valamennyi részvevő díszoklevelet és emlékplakettet is kapott.
Elindult egy nagyszerű vetélkedő. Ez volt az első állomása. Jó volt, szép volt. Isten segélje tovább!

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..