home 2024. április 24., György napja
Online előfizetés
A vendég a legfontosabb
Tóth Tibor
2010.09.08.
LXV. évf. 36. szám
A vendég a legfontosabb

Varga József minden évben saját erejéből fejlesztette vállalkozásátAmikor Varga József és neje, Verona 1977-ben egy háromezer szőlőtőkével betelepített telket vásároltak, még nem is gondoltak arra, hogy egy szép napon falusi turizmussal foglalkoznak majd a Bácskertestől néhány kilométerre l...

Varga József minden évben saját erejéből fejlesztette vállalkozását

Amikor Varga József és neje, Verona 1977-ben egy háromezer szőlőtőkével betelepített telket vásároltak, még nem is gondoltak arra, hogy egy szép napon falusi turizmussal foglalkoznak majd a Bácskertestől néhány kilométerre levő, erdőkkel övezett területen. A családfő és felesége ekkor még pékként keresték a kenyerüket. Egy idő után a szőlő helyébe akácost és veteményest telepítettek.
- Amikor megvettem a telket, még nem volt semmilyen elképzelésem arról, mi is legyen itt. 1996-97 tájékán ötlött fel bennem először, hogy belevághatnék a falusi turizmusba. Akkor már egy kisebb épület és egy medence állt a telken, s azokban a háborús időkben a helybeli fiatalok gyakran kérdezgették, hogy jöhetnek-e ide fürödni. Egyszer-kétszer természetesen megengedi az ember, a többszöri alkalom azonban kissé költséges, hiszen a vizet tisztítani kell, több adalékanyag és villanyáram fogy. A fiatalok kifejezték szándékukat, hogy fizetnének a fürdésért, s ekkor érlelődött meg bennem a gondolat, hogy ebben van egy kis pénz. Minden évben, kizárólag saját erőből befektettünk valamennyit, valami újat létesítettünk, mígnem kialakult a Merry Land mai arculata -- mondta Varga József, a Marry Land pihenőhely tulajdonosa és működtetője.

A Marry Land tavasztól késő őszig nyitva tart

A természetben meghúzódó, több mint egy holdon elterülő, harminc személyt befogadni képes pihenőhely kitűnő kikapcsolódást nyújt azoknak is, akik finom falatok mellett pihenni szeretnének, s azoknak is, akik aktívan, mozgással szeretnék tölteni az idejüket. Az udvarban több, különálló szálláshely is várja a vendégeket, így egyszerre több csoport, több család is élvezheti a Merry Land nyújtotta lehetőségeket. A mozogni vágyóknak tenisz-, minigolf- és két régi stílusú tekepálya áll rendelkezésére, de az asztaliteniszt, kispályás labdarúgást és röplabdát kedvelők is űzhetik kedvenc sportágukat itt. A kristálytiszta, rendszeresen ellenőrzött, kellemes vizű fedett medencébe kintről, egy csúszdán keresztül is bejuthat a pancsolni vágyó vendég, majd a fürdés után a fürdőszobákkal is ellátott szobákban pihenheti ki fáradalmait. A pihenőhely közvetlen szomszédságában a Duna halban bővelkedő holtága nyújt csónakázási és horgászási lehetőséget a kikapcsolódni vágyóknak. A vendégek főleg Szerbiából és Vajdaságból érkeznek, de több külföldi csoport is elvitte már a határon túlra a pihenőhely hírét.
- Vendégeinknek egynapos itt tartózkodás 6 euróba kerül, ennyiért korlátlanul használhatják a létesítményeket. Konyhánk nincsen, a vendég maga hozza, s itt készítheti el az ételt, italt, amihez mi étkészletet, hűtőszekrényt, bográcsot, kemencét, tepsit, tüzelőanyagot és áramot is adunk. Utószezonban - ami szeptember elsejétől egészen addig tart, amíg az időjárás lehetővé teszi, a vendég napi 5 euróért tartózkodhat nálunk -- mondja a vállalkozó, hozzátéve, hogy a falusi turizmusnak van jövője, csak a lakosság életszínvonala lenne magasabb.
- Sajnos, a középréteg a szegényréteghez csatlakozott, így ma már csak szegény és gazdag réteg létezik. Az alapítás óta a tavalyi év volt a legjobb, az idei legalább 40 százalékkal gyengébb, érezni lehet az általános pénztelenséget. A legnépszerűbbek nyáron vagyunk, sok a visszajáró vendégünk, és sokan itt töltik a nyári szünidő nagy részét, az évi szabadságukat. Mindig betartom a megbeszélt időpontokat, még akkor is, ha a vendég 2-3 hónappal hamarabb foglalja le a szállást, hiszen számomra a vendég a legfontosabb - jegyzi meg.
Jelenleg épül egy fedett ebédlő az udvarban, ahol az étkezésen kívül kártyázhatnak, sakkozhatnak, beszélgethetnek a vendégek. A tervekről érdeklődve József elárulta, hogy konkrét tervei jelenleg nincsenek, de a jövő tavaszig, a következő idény kezdetéig biztos megszületik valami jó ötlet. Az idei szezonnak azonban még koránt sincs vége, így aki meg szeretne győződni a Merry Land nevű pihenőhely nyújtotta lehetőségekről, tárcsázza a 025/786-657-es vagy a 063/786-12-65-ös számot, foglalja le a szállást, s máris indulhat Merry Landbe, ahol a pihenés és a szórakozás garantálva van.

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..