home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
A templom 200. évfordulójának ünnepe Ludason
Pannon RTV
2021.12.12.
LXXVI. évf. 49. szám
A templom 200. évfordulójának ünnepe Ludason

Az Alexandriai Szent Katalin római katolikus templom fennállásának 200. évfordulóját ünnepelték Ludason. Az ünnepi szentmisét Slavko Večerin szabadkai megyéspüspök celebrálta. Az eseményre a templom megtelt helyi és környékbeli hívekkel. A ludasiak méltán büszkék a templomukra, mivel az egyik legrégebbi a környéken.

A templomon az elmúlt időszakban több felújítást is végeztek. Egyebek mellett új tetőt kapott az épület, és a tornyot is rendbe hozták, amelyhez a magyar kormány is támogatást nyújtott.

Az ünnepi szentmisén részt vett Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke, Jerasz Anikó, az MNT Végrehajtó Bizottságának elnöke, dr. Pásztor Bálint, a szabadkai VKT elnöke, továbbá Magyarország Szabadkai Főkonzulátusának képviselői is.

Olvassák el a ludai templomról szóló írásunkat, amely a Hét Nap 49. számában, a Képmás rovatban jelent meg 2021. 12. 8-án.

Fényképezte: Pannon RTV

Kapcsolódó cikkek
Képmás
200 éves a ludasi Szent Katalin-templom
2021.12.11.
LXXVI. évf. 49. szám
A jeles évforduló alkalmából 2021. december 11-én 15.30-kor tartottak ünnepséggel egybekötött hálaadó sze…
Bővebben
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..