home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
A szabadkai MadWake újabb sikere
(P. Sz.)
2015.04.20.
LXX. évf. 15. szám
A szabadkai MadWake újabb sikere

A Szabadkai Műszaki Szakfőiskola tanulóiból álló csapat, a MadWake harmadik helyezést ért el az Imagine Cup verseny innovációs kategóriájának szerbiai döntőjén, melyet április 18-án, a belgrádi Szervezéstudományi Egyetemen (FON) falai között tartottak meg a Microsoft szervezésében

A különösen erős mezőnyben a szabadkai volt az egyetlen főiskolás csapat,  ennek ellenére dobogós helyezést ért el a The Cup nevű projektjével, mely okospohárból és mobil applikációból áll.  Ez az integrált rendszer ellenőrzi és méri a szervezetbe bevitt folyadék mennyiségét, és ha ez nem éri el a szükséges szintet, akkor értesíti a pohár gazdáját, hogy innia kell.

A mobil applikáció egy algoritmuson keresztül kiszámítja, hogy az adott pohár gazdájának mennyi víz felvételére van szüksége naponta. A pohár mikrokontrollerből, szenzorból és kommunikációs részből áll, amely kapcsolódik a mobiltelefonhoz.

A MadWake csapat tagjai: Lábadi Henrik (csapatkapitány és vezető fejlesztő), Zubán Ernesztina (csapatkapitány-helyettes, designer és adminisztrátor), Kovács Kornél (hardveres megvalósítás, webes dolgok és algoritmus), Pálfi Szuzanna (designer, fotós, PR) és dr. Zlatko Čović (mentor).

A fejlesztés következő lépcsőfoka további funkciók hozzáadása: például egy olyan modul, amely figyelembe veszi, hogy a felhasználó éppen hol tartózkodik, ott milyenek az időjárási viszonyok, valamint a wifi kommunikáció beépítése is tervben van.

A csapat nagyon elégedett az eddig elért eredménnyel, az emberek érdeklődésével és a pozitív visszajelzésekkel a termék iránt.

Ugyanez a csapat vett részt az Imagine Cup játék kategóriájának UX Challenge versenyén, ahol a dizájnt díjazták. Ezen a versenyen a MadWake egyetlen európai csapatként bekerült a világ 10 legjobb csapata közé. Mindenki megnyugodhat, ugyanez a csapat tervezi a The Cup kinézetét is! :)

A képre kattintva meglátogathatod a The Cup Facebook-oldalát:

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..