home 2024. május 03., Tímea napja
Online előfizetés
A sport mindenkié
Tóth Tibor
2023.10.18.
LXXVIII. évf. 42. szám
A sport mindenkié

A zentai Kéz a Kézben Értelmi Fogyatékosok és Segítőik Civil Szervezete negyedik alkalommal rendezte meg a Verseny-Játék-Móka Kupát a sportcsarnokban. A sportvetélkedőn a környékbeli sérült fiatalokkal foglalkozó szervezetek vettek részt, így a zentaiak mellett jelen voltak az óbecseiek, a bácsfeketehegyiek és a tornyosiak.

A verseny első részében a nyolc csapatnak főleg gyorsasági feladatokat (például labda vezetése seprűvel, labdával való egyensúlyozás seprűvel, karikagörgetés) kellett időre megoldania, a második részben pedig az ügyességi feladatok kerültek előtérbe, így a fiatalok a kilenc állomás során kosárra dobtak, kiskapuba gólt rúgtak, dartsoztak, kis labdával bábukat döntöttek, bokszkesztyűben hengert görgettek, karikát dobtak, horgásztak. A csapatokat közismert sportolók és edzők vezették, így a résztvevők többek között megismerkedhettek Világos Adriana kétszeres junior világbajnok, felnőtt Európa-bajnoki ezüstérmes gerelyhajítóval, Nemes Máté világ- és Európa-bajnok birkózóval, Kéri Valentina többszörös kick-box világbajnokkal, Subotić Marko kajakozóval, Vartus Árpáddal és Túri Csongorral, a Tiszavirág Kajakklub edzőivel.


A gyerekek karikadobálásban is kipróbálhatták magukat 

A megnyitóünnepségen Zenta Önkormányzatának részéről Zelić Aleksandar, a községi tanács sporttal megbízott tagja és Homolya Ákos, a községi tanács civil szervezetekkel és városrendezéssel megbízott tagja köszöntötte a csapatokat és a versenyzőket.

— Az önkormányzat a civil szervezeteknek szánt pályázatokból kezdettől fogva támogatja a Kéz a Kézben Értelmi Fogyatékosok és Segítőik Civil Szervezetét. A szervezet hiánypótló tevékenységet végez, amire nagy szükség van Zentán és a község területén. Mindig is kiemelten fontosnak tartottuk a népkonyha mellett a Kéz a Kézben szervezet támogatását, mind az egyesület működését, mind a különböző programok megvalósítását. Örömmel tölt el, hogy a Verseny-Játék-Móka Kupa elnevezésű esemény már hagyományossá vált, és bízunk benne, hogy az elkövetkező években is meg fogják szervezni — hangsúlyozta Homolya Ákos.

Nemes Máté az egyik csapatot vezette, és segített csapattársainak a különféle feladatok megoldásában. Mindenkinek azt tanácsolta, foglalkozzon sporttal. Már nem először vesz részt a rendezvényen, és amikor csak tud, a jövőben is jön, hiszen fontos, hogy a fiatalok lássák, hogy az élsportolók is azokat a feladatokat próbálják megoldani, amelyeket ők.

Csontos Bata Márta, a Kéz a Kézben Értelmi Fogyatékosok és Segítőik Civil Szervezetének elnöke elmondta, hogy a vetélkedést 2018-ban tartották meg először, az ötlet pedig onnan jött, hogy az értelmileg sérült fiatalok is szeretnek mozogni és sportolni, a versennyel pedig még inkább a testmozgás és a sport szeretetére ösztönzik őket, ami szükséges az egészség megőrzéséhez.


Az idei kupán 8 csapat vett részt

— Mintegy 80 fiatal versenyez egymással ma a zentai sportcsarnokban, de a rendezvény főként a barátkozásról, a szórakozásról, a játékról szól. A fiatalok nagyon szeretik és már várták ezt a versenyt, melyet szeretnénk évről évre megtartani. Pontozzuk és értékeljük a csapatok teljesítményét, de a végén minden versenyző aranyérmet és minden csapat serleget kap — mondta Csontos Bata Márta.

Az eseményt a Tartományi Oktatási, Jogalkotási, Közigazgatási és Nemzeti Kisebbségi — Nemzeti Közösségi Titkárság, Zenta Község Önkormányzata, valamint helyi és környékbeli magánvállalatok és vállalkozások támogatták.

Fényképezte: Tóth Tibor

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..