A jelentősebb befektetések reményében

Kedves olvasó,

Alábbi cikkünk weboldalunk előző változatából automatizálva került áthelyezésre, így szövegformázási és megjelenítési hibák előfordulhatnak. Megértésüket köszönjük!

A jelentősebb befektetések reményében

Gergely József fotójaA tavalyi év májusának elején nevezték ki HOLLÓSI Zoltánt az Észak-bánáti körzet vezetőjévé, amelyhez néhány Tisza menti község (Zenta, Magyarkanizsa, Ada) is tartozik. Arra kértük, összegezze a tavalyi évet s vázolja az idei terveket.- Miután elfoglaltam a tisztségemet...

Gergely József fotója

A tavalyi év májusának elején nevezték ki HOLLÓSI Zoltánt az Észak-bánáti körzet vezetőjévé, amelyhez néhány Tisza menti község (Zenta, Magyarkanizsa, Ada) is tartozik. Arra kértük, összegezze a tavalyi évet s vázolja az idei terveket.
- Miután elfoglaltam a tisztségemet, a 2004. év hátra levő hónapjai arról szóltak, hogy az én támogatásommal sikeresen folytatódjanak azok a projektumok, amelyeket az elődeim kezdtek el. Ezek nagyon jelentős tervezetek, nemcsak a körzetre nézve, hanem szélesebb körben is. Itt elsősorban a Szeged-Nagykikinda-Temesvár vasútvonalra, a bánáti magisztrális útvonalra, valamint az Ada és Padé közötti tiszai híd megépítésére, pontosabban az Óbecsénél levő hídelemek áthelyezésére és felhasználására gondolok. Tudom, hogy az utóbbi kezdeményezés kapcsán egyesekben vannak kételyek, de azt nem szabad szem elől téveszteni, hogy a híd az említett bánáti főútvonalnak a része lenne, vagyis nemcsak helyi érdekeltségű. Természetesen a napi munkát is el kellett végezni, a körzetben kissé kaotikus helyzetet találtam, kisebb-nagyobb, de szerencsére megoldható problémákat, jogtalanul működő intézményeket. Ezek azonban olyan viszonyok, amelyek köztársasági szinten is rendszerezésre várnak.
Ebben az évben a komolyabb befektetések reményében folytatjuk a már meglévő nemzetközi kapcsolatoknak a megszilárdítását és az újabbaknak a kialakítását. A tavalyi év végén a körzet központjában, Nagykikindán járt a köztársasági Építészeti Igazgatóság küldöttsége. A tárgyalások során bebizonyosodott, a projektumaink magasabb szinten is kimagasló helyet foglalnak el, a vendégek hangoztatták, tetszik nekik az itt élők tenni akarása. Azt egyébként nem kell elfelejteni, hogy a hármas határ közelsége folytán nagyon attraktív körzet vagyunk. Magyarország jelenleg az Európai Unió déli határa, de a szomszédságban van Temes megye is a hamarosan csatlakozó Románia részeként. Reméljük, hogy a leendő külföldi beruházások szempontjából is érdekesek leszünk. A kilátások biztatóak, a megvalósulásukig azonban nagyon sokat kell dolgoznunk. Ez csapatmunka, jelentős feladatok várnak a körzet vezetőségére, de az érintett községek polgármestereire és legközelebbi megbízottjaikra is. Ha összhangban cselekszünk és lépünk előre, a 2005. év sokkal reménytelibb lehet, mint az eddigiek. Mindenképpen megérdemelnénk az életszínvonal emelkedését és a gondtalanabb hétköznapokat. Nem számíthatunk a végtelenségig arra, hogy a szűkös költségvetést adományokból, donációkból pótoljuk, hogy mindig kisegít minket valaki. Lassan a saját forrásainkra, a mi gazdaságunkra, az itt megkeresett pénzre kellene alapozni a terveinket -- mondta Hollósi Zoltán, az észak-bánáti és Tisza menti körzet vezetője.

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Bánáti Újság rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!

E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.

Hozzászólások

Kapcsolódó cikkek

A jelentősebb befektetések reményében
Szabadkai Napló
A jelentősebb befektetések reményében
Média
Facebook

Támogatóink