home 2024. szeptember 19., Vilhelmina napja
Online előfizetés
A geológia napja
2024.09.16.
LXXIX.. évf. 37. szám
A geológia napja

A geológia napja alkalmából szeptember 18-án, szeretettel meghívjuk Önt a Szabadkai Városi Múzeum tematikus kiállítótermében megrendezett Mi rejtőzik a síkság alatt című geológiai kiállítás megtekintésére, valamint 18 órától dr. Ivan Dulić, geológus, és egyben a kiállítás szerzőjének szakértői vezetésére, amit a 40 perces Bajkál című dokumentumfilm vetítése követ.

Csoportos látogatás esetén kérjük előre jelentkezzenek a Szabadkai Városi Múzeum telefonszámán: 024-555-128, a múzeum nyitvatartási idejében.

Dr. Ivan Dulić geológus Bajmokon született, Györgyénben nőtt fel, a középiskolát Szabadkán, egyetemi tanulmányait pedig Szarajevóban és Belgrádban végezte. 1993-ban magiszteri fokozatot szerzett, a belgrádi Bányászati és Földtani Karon 2003-ban doktorált. Hosszú éveken át regionális kutatási projekteket vezetett a Kárpát-medence, a Dinaridák és a Kárpát-Balkanidák területén a szerbiai olajipar számára. Számos nyugat-szibériai olajkutatási projektben volt szakértő tanácsadó, és több nemzetközi kutatási projekt tagja volt Közép- és Dél-Európában.

Több mint 60 tudományos és szakmai közleménye jelent meg, és számos tudományos konferencia résztvevője volt Szerbiában és külföldön. A 2002-től 2009-ig tartó időszakban öt szerb-orosz kutatóexpedíciót szervezett Nyugat-Szibériában. A regionális geológia, kőolajföldtan és őslénytan fejlesztéséért több hazai és külföldi díj kitüntetettje.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..