home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
A célok teljesítve
Tóth Tibor
2019.07.02.
LXXIV. évf. 26. szám
A célok teljesítve

A topolyai TSC női asztaliteniszezői a Szuperliga elődöntőjébe jutottak, a férficsapatnak pedig újoncként sikerült bennmaradnia az I. Ligában. A felnőttcsapatok mellett az utánpótláskorú játékosok is kitűntek, hiszen több tornáról is kiváló eredményekkel térhettek haza.

A női csapat tizenöt győzelemmel és három vereséggel a Novi Sad és a törökkanizsai Obilić mögött a 3. helyen zárta az alapszakasz küzdelmeit. A rájátszás elődöntőjében a topolyai lányok az Obilić csapatával mérkőztek, és kettős vereséget (4:2, 4:0) szenvedtek.


Juhász Antal (a szerző felvétele)

— Az elődöntőbe jutás volt a célunk, és teljesítettük is. Az Obilić együttesét az alapszakaszban idegenben legyőztük, itthon viszont kikaptunk tőle. Az elődöntőben is esélyesebbnek számított, ami be is igazolódott. Elégedettek vagyunk a rájátszásba jutással, néhány éven belül azonban szeretnénk megcélozni a bajnoki címet. A lányok július közepéig a megérdemelt pihenőjüket töltik, a háttérmunka azonban folyik, hiszen próbáljuk a csapatot összeállítani a szeptemberben rajtoló 2019/2020-as idényre. Bizonyos változások várhatóak, Rekecki Blanka ugyanis anyai örömök elé néz, így egy idényt kihagy, a négy éve Topolyán játszó Halász Ella pedig úgy döntött, hogy valamelyik I. ligás csapatban folytatja pályafutását. Egy év szülési szabadság után Mijatov Dávidházi Zita visszatért sorainkba, Recskó Emma és Brindza Ágnes pedig továbbra is csapatunk játékosai maradnak. Egy-két játékosnővel tárgyalásokat folytatunk arról, hogy átjöjjenek a TSC-be. Remélem, valamelyikükkel megegyezünk, és ismét egy erős csapatot tudunk összeállítani. Az edzői teendőket továbbra is Mellik Zoltán látja el — mondta Juhász Antal, a TSC Asztaliteniszklub elnöke.

A bajnokságot, címét megvédve, a Novi Sad nyerte meg, miután mindkét mérkőzésen diadalmaskodott az Obilić felett. A törökkanizsaiak megpróbálták megtörni a székvárosiak uralmát, egy román játékosnőt is leigazoltak, de számításuk nem jött be, és a bajnokság végén a román asztaliteniszező már nem is szerepelt a mérkőzéseken. Az újvidékiek két szerbiai válogatottal, egy orosz idegenlégióssal és egy válogatottközeli játékossal vettek részt a pontvadászatban, így jelentősebben senki sem tudta megszorítani őket. A bajnokcsapatból Surján Szabina a Budaörshöz ment, de az orosz idegenlégiós, valamint Lupulescu és Jokić továbbra is Újvidéken marad, így a következő idény legnagyobb esélyesének is a Novi Sad számít.


A férfiak bennmaradtak az I. Ligában (a TSC Asztaliteniszklub felvétele)

A TSC férficsapata újoncként, hét győzelemmel és tizenegy vereséggel a 7. helyen végzett az I. Ligában.

— Hét év próbálkozás után tavaly a vranjei selejtezőből jutottunk fel a hőn áhított magasabb rangfokozatba. Célunk egyértelműen a ligában maradás volt, melyet sikerült kiharcolnunk. A bajnokság nagyon rosszul kezdődött számunkra, hiszen az első hat mérkőzést elveszítettük. A folytatásban a fiúk összeszedték magukat, és zsinórban négy győzelmet aratva békésebb vizekre eveztünk, majd további három nem várt győzelemmel feljöttünk a 7. helyre. A liga az idén sokkal erősebb lesz a tavalyinál. Az Ada és a Temerin személyében két erős csapat esett ki a Szuperligából, ők mindenképp a visszajutást tűzték ki célul. Mellettük a rájátszásból egy čačaki együttes jutott fel az I. Ligába, ahol rajtunk kívül a torontálvásárhelyi Spartacus, a szabadkai Spartacus STOSS, két erős újvidéki, valamint egy-egy jó képességű dunacsébi és niši csapat szerepel. Azon dolgozunk, hogy Mellik Viktor, Egri Tihamér és Faggyas László mellé még egy játékost szerződtessünk, hogy biztosan bennmaradjunk az I. Ligában. Milutin Glavaški megköszönte a lehetőséget, ő jövőre már nem a TSC-t erősíti. Sajnáljuk, hogy a távozás mellett döntött, mivel szerettük volna, hogy még egy évet nálunk játsszon. A következő idényben a bennmaradás a cél, jövőre azonban egy erősítéssel feljebb tesszük a lécet.

A topolyaiak második számú női csapatot is indítottak a megfelelő bajnokságban, hiszen nagyon sok tehetséges kislány asztaliteniszezik a klub berkeiben. A Tari Tiana, Horváth Teodóra és Kisimre Zója alkotta együttes a Vajdasági Liga középmezőnyében fejezte be a 2018/19-es idényt.


A szuperligás női csapat az elődöntőig jutott (a TSC Asztaliteniszklub felvétele)

— A kislányok számára az egyetlen cél az volt, hogy minél több meccset lejátsszanak, illetve minél több tapasztalatot gyűjtsenek. Jövőre is ez a fő cél. Ha emellett néhány győzelmet is szereznek, az az önbizalom szempontjából hasznos lehet nekik. A férfiak mezőnyében nem indítottunk második számú csapatot. Néhány játékosunk más városban tanul tovább, ők ott is edzenek, azok pedig, akik számításba jöhetnének, még alapszinten űzik ezt a sportágat. Őket és a szüleiket is arra ösztönözzük, hogy minél több versenyen és tornán vegyenek részt, így szerezve minél több tapasztalatot. Néhány éven belül ők is olyan játékerőt képviselnek majd, hogy részt vehetnek a ligaküzdelmekben. Ami az egyéni versenyeket illeti, a legjobb eredményt Tari Tiana érte el, aki a középmezőnyben végzett a Top 12-es tornán, emellett a niši, belgrádi és újvidéki ranglistaversenyeken rendszeresen a legjobb nyolc, illetve a legjobb négy közé jutott. Jól fel kell készítenünk Tianát, hogy jövőre, amikor egy kategóriával feljebb, a serdülők mezőnyében fog játszani, újra bejusson a Top 12-be, és hamarosan a felnőttcsapatban számíthassunk rá. Utánpótláskorú játékosaink szinte minden hétvégén részt vettek tornákon és bajnokságokon, az eredményekre nem helyeztünk akkora hangsúlyt. Szülők nélkül nem tudnánk létezni, ők a mozgatórúgói az utánpótlásnak, hozzák-viszik a gyerekeket, erőt és pénzt áldoznak arra, hogy a fiatalok eljussanak a versenyek helyszínére.

Az edzői stábban nem történt változás: а szuperligás női csapatot Mellik Zoltán vezeti, az I. ligás férfiakat Bojan Stojanović, aki az utánpótlás-nevelésbe is besegít. Rajta kívül az egyre nagyobb számban jelentkező gyerekekkel Rekecki Blanka, Mellik Viktor, Egri Tihamér, Kókai Mónika és Momir Stanišić foglalkozik.

A csapatok jelenleg szüneten vannak, de néhány héten belül elkezdik a felkészülést a következő idényre. Kiváló együttműködést valósítanak meg a Zenta Asztaliteniszklubbal, így minden valószínűség szerint az első csapatok közös edzőtábort szerveznek egyik vagy másik városban, a gyerekek pedig, a más városokból érkező társaikkal együtt, Topolyán készülnek majd a rájuk váró megmérettetésekre. A teremben — ahol kilenc asztal áll a sportolók rendelkezésére — hamarosan további felújítások történnek, így az edzőtáborokra és az idénykezdetre egy minden igényt kielégítő terem várja majd a versenyzőket.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..