home 2024. április 26., Ervin napja
Online előfizetés
A Szabadkai Önkormányzat területén 310 személyt regisztráltak koronavírus fertőzéssel
2020.08.03.
LXXV. évf. 31. szám
A Szabadkai Önkormányzat területén 310 személyt regisztráltak koronavírus fertőzéssel

A Szabadkai Közegészségügyi Intézet által a Városi Válságkezelő Törzskarhoz eljuttatott jelentés szerint a járvány kezdete óta a Szabadkai Önkormányzat területén, 2020. 08.03-ig,  310 személyt regisztráltak koronavírus fertőzéssel. Az észak-bácskai körzetre vonatkozóan 384 személyt regisztráltak koronavírus fertőzéssel.

A koronavírus járvány kezdete óta a város területén 12 haláleset történt, ami kapcsolatba hozható a koronavírussal. Az észak-bácskai körzetre vonatkozóan 14 halálesetet regisztráltak.  

A Szabadkai Közkórház beszámolója szerint  a hétvégén (péntektől-hétfőig) a kórház tüdőgondozó covid ambulanciáján összesen 65 pácienst vizsgáltak meg, 25 pácienst tartottak bent kórházi kezelésen . Ugyanebben az időszakban a közkórház koronavírus részlegében 5 páciens halt meg az észak-bácskai körzetből.

Négy páciens szabadkai (három női beteg 94, 87 és 84 évesek), míg a férfi páciens életkora 71. életév) illetve egy topolyai 76 éves férfi is meghalt.

A hétvége folyamán 18 páciens hagyta el a kórházat és a továbbiakban otthoni karanténban és további megfigyelésen lesznek. Jelenleg kórházi kezelésen a Szabadkai Közkórház  Covid Fertőző Osztályán, a Covid Központban, a Covid intenzív részlegen  94 páciens tartózkodik. Hét páciens a Covid egység intenzív részlegen van, közülük négyen lélegeztetőgépen vannak.

A jelenlegi koronavírus fertőzéssle kapcsolatos járványügyi helyzet továbbra is kedvezőtlen, ezért felhívjuk a polgárok figyelmét, hogy felelőségteljesen viselkedjenek, hogy szigorúan tartsák be a védelmi intézkedéseket és az illetékes járványügyi szolgálatok utasításait.



 Fotó: Szalai Attila 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..