home 2024. május 02., Zsigmond napja
Online előfizetés
A Hét Nap megnyerte a főzőbajnokságot
(Tha)
2011.06.15.
LXVI. évf. 24. szám
A Hét Nap megnyerte a főzőbajnokságot

A főzőverseny díjazottjai Balogh Tamással és Kutin ZsuzsannávalNégy napig tartott a Vadpörkölt-főző Média Európa Bajnokság Magyarországon, a Vas megyéhez tartozó Szelestén. A jó hangulatú találkozónak a Festetics Kastélyszálló és ügyvezetője, Halász Ferenc úr adott otthont, és kiváló vendég...

A főzőverseny díjazottjai Balogh Tamással és Kutin Zsuzsannával

Négy napig tartott a Vadpörkölt-főző Média Európa Bajnokság Magyarországon, a Vas megyéhez tartozó Szelestén. A jó hangulatú találkozónak a Festetics Kastélyszálló és ügyvezetője, Halász Ferenc úr adott otthont, és kiváló vendéglátásban részesítette a jelenlévőket. A gasztronómiai megméretésen tíz csapat versengett, az anyaországiakon kívül horvátországiak, bosznia-hercegovinaiak, csehországiak, valamint a vajdasági Hét Nap képviseletében Tóth Lívia, Kókai Szilveszter és Tomek Viktor.

Munka közben

Szeleste Sárvártól 13 kilométerre található. A kastélyt, mely 1855-ben épült, 1871-ben Festetics Andor vásárolta meg, és elkezdte a mára 13 hektárnyi területen fekvő arborétum telepítését. A romokban álló épületet 1990 és 2000 között felújították, 2001-ben pedig kutat fúrtak, melyből Európa egyik legjobb gyógyvize tör elő. A környezet fürdőzésre, pihenésre, kikapcsolódásra kiválóan alkalmas, de a horgászok sem unatkozhatnak itt, mert a közelben fekszik az Ölbői Horgásztó.

Munka közben - Tóth Lívia fotói

Balogh Tamás főszervező elmondta, hogy eddig kilenc alkalommal rendeztek hasonló összejövetelt, de Magyarország először volt a vadas ízek viadalának házigazdája.
- Ezen a versenyen a médiában dolgozók, tehát a tévések, rádiósok, újságírók főztek, és voltak közöttük országos bajnokok is, de kedves ismerősöket, barátokat is meghívtunk - hangsúlyozta.
A nemes vetélkedést dr. Galántai György polgármester nyitotta meg, és nagy megtiszteltetésnek nevezte, hogy éppen Szelestére esett a választás, mert a kis falu szeretne felkerülni az idegenforgalmi térképre.
Az alkalmi szakácsok az első napon vaddisznóhúst, másnap pedig szarvascombot rakhattak a bográcsba. Az előkészületekre (tűzifa-hasogatása, hagymatisztítás stb.) mindkét alkalommal fél óra állt rendelkezésükre, a tűzgyújtás után pedig pontosan két és fél óráig rotyoghatott az ízletes étek. Ennek az időbeli korlátozásnak pedig eleget is tudtak tenni, mert a kiváló fiatal vadhúsról az Öreglaki Vadfeldolgozó Kft. gondoskodott. A pörköltek értékelésének nem könnyű feladatára az eszéki Kutin Zsuzsanna nyugalmazott újságíró, Simon Frigyes, a szelestei kastélyszálló séfje és Halász Zsuzsanna, a szálló ügyvezetője vállalkozott.
Az összesített eredmények alapján a harmadik helyen az MTV és a Bosznia-Hercegovinai Rádió csapata osztozott, a második helyet az eszéki Új Képes Újság és a Pannon Lapok szerezte meg, az első helyezett pedig a Hét Nap lett. A díjazottak a serlegeken kívül utazásokat nyertek, vagy a Félix kisállatfarm ajándékait vihették haza. A támogatók között volt a Magyar Turizmus Zrt., Halász Ferenc úr, az Ölbői Horgásztó, dr. Galántai György polgármester úr és a Pécsi Passzívház Kft.
A résztvevők szabad idejükben a gyógyfürdő medencéjében lubickoltak, ellátogattak az Ölbői-tóhoz, és még a helybeli veterán motorosok által szervezett ügyességi versenyen is bizonyíthatták a rátermettségüket. Közben pedig remekül szórakoztak.

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..