home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
A Carnegie Hallban koncertezett Kucsera Noémi fiatal gitárművész 
2023.04.25.
LXXVIII. évf. 16. szám
A Carnegie Hallban koncertezett Kucsera Noémi fiatal gitárművész 

Kucsera Noémi fiatal gitárművész a Golden Classical Music Awards abszolút győzteseként kapott lehetőséget, hogy koncertet adjon a New York-i Carnegie Hallban. 

A szabadkai születésű művész, aki 8 évesen kezdett gitározni, jelenleg a Szegedi Tudományegyetem Bartók Béla Művészeti Karának mesterszakos hallgatója. 

A fiatal művész számos versenyen ért már el kiemelkedő eredményt: London Classical Music Competition – I. hely (2022), France Music Competition – III. hely (2021), The 4th International Moscow Music Competition – I. hely (2021), Országos szerbiai gitárverseny – III. hely (Belgrád, 2018). Első albuma március 20-án jelent meg Milonga címmel, mely már elérhető a legnagyobb zenemegosztó felületeken. 

Kucsera Noémi az amerikai koncertet követően Magyarország New York-i Főkonzulátusának Bartók Termében is fellépett az 1848/49-es forradalom és szabadságharc évfordulóján tartott megemlékezésen. 

Forrás: papageno.hu

Interjú Kucsera Noémivel a Hét Napban: ITT


Forrás: Kucsera Noémi Facebook-oldala


Forrás: papageno.hu

Kapcsolódó cikkek
Múzsaidéző
Egy gitár és egy lány
Szerda Zsófi
2021.05.15.
LXXVI. évf. 19. szám
Gitár- és gordonkakoncert, Magyarkanizsa, katolikus templom — olvastam néhány hete egy programajánlóban.…
Bővebben
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..