home 2024. szeptember 08., Adrienn napja
Online előfizetés
38 napirendi pontot tárgyalnak meg
Miskolci Krisztina
2024.07.23.
LXXIX. évf. 29. szám
38 napirendi pontot tárgyalnak meg

Gyivánovity Dániel, a Szabadkai Városi Képviselő-testület elnöke sajtótájékoztatón ismertette a testület következő, július 24-ei ülésén megvitatásra váró témákat.

— Az új összetételű városi képviselő-testület második rendes ülésén 38 napirendi pontot tárgyalunk meg. A tanácsnokok döntenek a díszpolgári cím, illetve a Pro Urbe díj odaítéléséről. Az ajánlat szerint kiemelkedő és időtálló életművéért, amivel jelentősen hozzájárult Szabadka város tekintélyének növeléséhez, a képviselő-testület díszpolgári címet adományoz Kern Imre okleveles technológiai mérnöknek, valamint Pro Urbe díjat a Szabadkai Gyermekszínháznak, Pekár Tibor nyugalmazott hegedűtanárnak és a Szabadkai Közkórház onkológiai osztályának. A Dr. Bodrogvári Ferenc-díjra a következő személyek lettek előterjesztve: Mészáros Gábor színész, Kovács Pécskai Emese festőművész és Jasmin Ademović közgazdász.

A képviselők a városi tanács tagjainak megválasztásáról is határoznak — a tanács két új taggal bővül. Döntenek a működési tervek módosításának jóváhagyásáról a szabadkai Útfenntartó, Várostervezési és Lakásüzemeltetési Közvállalat, a Parking Kommunális Közvállalat, a Távfűtőművek Kommunális Közvállalat és a Subotica-trans esetében. Napirendre kerül a Szabadka Város költségvetésével foglalkozó beszámoló is. Rendeletjavaslatot vitatnak meg két naperőmű létesítéséről, melyek Tavankút és Palics községben épülnének. Szó esik a Szabadka iskolakörzeteiről szóló rendelet módosításáról, melyben a Jovan Mikić és a Majsai Úti Általános Iskola érintett, valamint a város agrár- és vidékfejlesztési politikáját célzó támogatásról szóló határozatjavaslatról. Az ülésen megvitatják még a Központ II. Helyi Közösségben épülő többszintes lakóházak ügyét és a foglalkoztatás ösztönzésére szolgáló intézkedéseket.

A már felsoroltak mellett a képviselő-testület megvitatja a részleges szabályozási terv kidolgozásáról szóló rendeletjavaslatot két naperőmű építéséhez Szabadka területén, továbbá rendeletet hoznak a részletes szabályozási terv kidolgozásáról a palicsi üdülőtelepre és a palicsi gyógyfürdő egy részére vonatkozóan.

— Palics turisztikai potenciáljának megfelelően kell átalakítani a területet úgy, hogy tiszteletben tartjuk a természeti értékeket. A Központ II. Helyi Közösségben megállítanánk a többszintes lakóépületek építését, és megőriznénk annak eredeti építészeti jellegét. A képviselő-testület dönt a 2024 és 2026 közötti időszakra vonatkozó helyi foglalkoztatási akcióterv elfogadásáról is. A foglalkoztatás ösztönzésére országos szinten meghatározott intézkedések közül a város három intézkedés mellett döntött. Az egyik a munkaadóknak nyújtott támogatás a nehezen foglalkoztatható kategóriákba tartozó munkanélkülieknek, a második az egyéni vállalkozói tevékenység támogatására irányuló támogatás, a harmadik pedig a közmunkára vonatkozik — számolt be a sajtótájékoztatón Gyivánovity Dániel, Szabadka Város Képviselő-testületének elnöke.

Fényképezte: Miskolci Krisztina

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..