home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
142 éves a Népkör
(SZ. L.)
2013.10.23.
LXVIII. évf. 43. szám
142 éves a Népkör

Lehet-e a Népkör nélkül élni? Lehet, de nem érdemes — fogalmazott dr. Takács Márta, az intézmény elnök asszonya ünnepi köszöntőjében.

A Népkörnek itt a helye, és maradnia kell, hiszen mind a gyermekek, mind a felnőttek számára tartalmas időtöltést és kikapcsolódást nyújt — tette hozzá. A Népkör ünnepe kapcsán bemutatkozott a Nemzetstratégiai Kutatóintézet, amely Szabadkán kezdte meg Kárpát-medencei körútját.

Az intézet elnöke, Szász Jenő kifejtette, hogy a haza fogalmának új tartalmat kell adni, mindenképpen a 15 milliós magyarságban kell gondolkodni. A nemrég megalakult Nemzetstratégiai Kutatóintézet is ezeket a szempontokat tartja szem előtt. A nemzeti integráció ügye a legfontosabbak egyike, hangsúlyozta.

A rendezvényen beszédet mondott Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke is, s a VMSZ további támogatásáról biztosította az ünneplő Népkört. Dr. Korhecz Tamás, az MNT elnöke szerint a közösség jövőjét igazolják a nemzetstratégiai terveink is, amelyeket együtt gondolkodva kell megvalósítanunk. Korsós Tamás szabadkai főkonzul ünnepi köszöntőjében elégedettségét fejezte ki annak kapcsán, hogy ebben az évben többen igényelték a kettős állampolgárságot, mint korábban. Nikowitz Oszkár belgrádi magyar nagykövet megjegyezte, büszkeséggel tölti el, hogy Szabadkán kezdte meg bemutatkozó körútját a Nemzetstratégiai Kutatóközpont, s gratulált a Népkör Magyar Művelődési Központnak. A Forrás Művészeti Intézet, a Nemzetstratégiai Kutatóközpont és a házigazda Népkör műsorában többek között fellépett a Csalóka zenekar, Szokolay Dongó Balázs és Both Miklós.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..