home 2024. április 26., Ervin napja
Online előfizetés
Párásítsunk!
(re)
2014.10.14.
LXIX. évf. 42. szám
Párásítsunk!

Az időjárás egyre hűvösebbre fordulásával előbb-utóbb elkezdünk fűteni. Ez azonban szárazzá teszi a levegőt, ami az orrnyálkahártya kiszáradását idézheti elő, vagy torokfájást, fejfájást okozhat. Éppen ezért fontos, hogy megfelelően párásítsuk otthonunk levegőjét. E folyamattal akár megszüntethetjük a kellemetlen bőrszárazságot, köhögést, fulladást. Léteznek úgynevezett hideg és meleg párásítók, valamint klasszikus módszerek. Íme néhány közülük.

Hideg párásító

A hideg párásító ultrahanggal porlasztja el a vizet. Tapasztalatok szerint már az első éjszaka jelentős mértékben enyhítheti a tüneteket, és különösen a gyerekek számára hasznos. A készülék elérhető áron vásárolható meg, működtetése pedig teljes mértékben veszélytelen.

Meleg párásító

A hideg párásítóval ellentétben ez az eszköz a víz felforralásával állítja elő a levegőbe juttatott vízgőzt.

Házi fortélyok

A legegyszerűbb talán az, ha lefekvés előtt a hálószobában teregetjük ki a ruhákat. Így reggelre megszáradnak, egyúttal a levegő páratartalmának megemeléséről is gondoskodnak. Hasonló hatása van a vizes törülköző fűtőtestre való helyezésének. Népszerű az úgynevezett párologtató edények használata is. Ezeket a radiátorra akaszthatjuk. Gyerekek és felnőttek is használhatják, itt is fontos azonban ügyelni rá, hogy a felmelegedett vizet az éjszaka folyamán ne ránthassuk magunkra. 

 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..