home 2024. április 26., Ervin napja
Online előfizetés
Közmédia-javallat április 24-étől 30-áig
MTVA
2017.04.23.
LXXII. évf. 16. szám
Közmédia-javallat április 24-étől 30-áig

Medvegy Anikó műsorajánlója

Medvegy Anikó a kereskedelmi média világát cserélte le a közszolgálatra. Előbb az MTVA szórakoztató főszerkesztőségét vezette, majd kinevezték a Duna csatorna igazgatójává.

 

A munkahelyre jövet mindig a Petőfi rádió népszerű műsorát, a reggeli Talpra magyart hallgatom. Van rá időm, hiszen általában dugóban araszolok. Szoros kapcsolat fűz a négyórás műsorfolyam szerkesztőihez, Peller Mariannt régóta ismerem, Harsányi Leventével együtt dolgozunk A Dalban, Kardos-Horváth Janónak pedig nagyon kedvelem a számait. Tehát mintha „családi” műsort hallgatnék a csúcsforgalomban. (Hétfő, április 24-e, 6.15)

Folytassuk a napomat. Amint beérek, bekapcsolom a Duna Televíziót. A Család-barátot gyakran nézem: végighallgatom a vendégeket, majd izgatottan várom Jamie Oliver főzőműsorát. A kulináris bemutatót nagy valószínűséggel édesanyám is követi, úgyhogy este már lesz miről beszélgetni. (Kedd, április 25-e, 10.50)

Esténként gyakran nézem a Petőfi TV-t, különösen szerdán. Ekkor már többet tudhatok a hétvégi koncertekről is. Lehet, hogy a Benne sorozat és a Holnap tali! már nem nekem szól, mégis érdeklődéssel követem. Noha nem jelentős a korkülönbség köztem és a szereplők között, néha azért felsóhajtok: hát ezek a fiatalok! (Április 26-a, 21.05)

Csütörtökön (április 27-én) a Tóth János című magyar sitcomra kapcsolok. Már olvasni is élvezet volt, most pedig izgatottan várom, hogy a főhős hogyan boldogul unokaöccsével, és milyen válsághelyzetet kell megoldaniuk. (Duna, 20.30)

Pénteken (április 28-án) nem is választhatok mást, mint a Virtuózokat. A harmadik évadnak lehetünk részesei, s nagyon örülök, hogy e nemes vetélkedő a közmédiában találta meg a helyét. Két jelzővel illetném: nagyon közszolgálati és mégis modern. Missziónak tekintem, kulturális értékeket tesz közkinccsé, egyúttal fontos üzenete is van: az igazi tudással felvértezett fiatalok méltán szerezhetnek hírnevet — nemcsak a koncertpódiumon, hanem a televízió képernyőjén is. (Duna, 19.30)

Fentebb már említettem, hogy szeretek főzni. Borbás Marcsi évekkel ezelőtt nagyszerű műsort talált ki a Gasztroangyallal. Nemrégen jártam Cannes-ban az úgynevezett formátumvásárban, és számos helyen Marcsi ötleteit próbálták eladni: ide tartozott a vidéki főzés, az együtt a falu életérzés és a közösségépítés. (Szombat, április 29-e, Duna, 17.00)

A Magyarország, szeretlek! szintén remek műsor. Egyike annak a kevés sorozatnak, amelyben — jó értelemben — önfeledten szórakozhatunk magyarságunkon, megismerkedhetünk kulturális kincseinkkel, melyek boldoggá is tesznek bennünket. A játékosokkal együtt vígan, kedvesen, összekovácsolódva lehetünk büszkék hazánkra. (Vasárnap, április 30-a, Duna, 19.35)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..