home 2024. szeptember 19., Vilhelmina napja
Online előfizetés
Hétfő, 2024. Augusztus 19.
--:--
Tóthfalu — Testvértelepülési tábor az összetartozás jegyében
Tábor
Tóthfalu — Testvértelepülési tábor az összetartozás jegyében

Augusztus 19–24. (hétfő–szombat)
Helyszín: a Kaszap István Kollégium épülete

Testvértelepülési tábor az összetartozás jegyében az oromi Zengő Tájház Nők és Fiatalok Kézműves Egyesülete szervezésében

A testvértelepülési táborba meghívást kaptak gyermekek az anyaországi Tatáról, az erdélyi Szovátáról és a felvidéki Szőgyénből. 

Korlátozott számban községbéli gyerekek is csatlakozhatnak a hagyományőrző és képzőművészeti foglalkozásokhoz.

Az alkotás mellett a tábor célja a közösségépítés, a gyermekek összekapcsolása és ezáltal azok kinevelése, akik nemzetben gondolkodnak és az összetartozás erősítésében az élre állnak. A cél bemutatni közösségünk életét, Délvidék gazdagságát, szépségét.

A tábor idején kulturális programokkal is készülnek a szervezők (táncház, kocsikázás, kirándulás a környező településekre).

A művelődési egyesületek tagságának, az érdeklődőknek a néphagyományáplás fontosságáról beszélgetést szervezünk, amelynek felvezetője a Menaságra repülj című erdélyi dokumentumfilm.

Augusztus 22-én, délután Sulyok Teréz tatai festőművész, művésztanár selyemfestő workshopot tart majd felnőttek részére. A maximális létszám 10 fő. A foglalkozás az egész délutánt felöleli, díja 4.500 dinár. A hozzájárulás tartalmazza a teljes anyagszükségletet és az oktatást.

 

Érdeklődni Nyilas Leonov Anitánál lehet a 062/426-298-as telefonszámon.

A tábor támogatója a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. és Magyarkanizsa község.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..