home 2024. május 05., Györgyi napja
Online előfizetés
Csütörtök, 2024. Április 11.
19:00
Szabadka — Ütős est a Szolnoki Szimfonikus Zenekar előadásában
Koncert
Szabadka — Ütős est a Szolnoki Szimfonikus Zenekar előadásában

2024. április 11-én 19 órai kezdettel kerül sor a Szolnoki Szimfonikus Zenekar Ütőegyüttesének koncertjére az Szekeres László Alapítvány szervezésében, a szabadkai zsinagóga épületében.

Az ütőhangszerek a legrégebbi és legegyszerűbb zenei eszközök közé tartoznak: a primitív dobok használata már a korai civilizációkban megjelent. Kezdetben főként rituális tevékenységeket kísértek, illetve kommunikációs célokat szolgáltak. Népszerűségük máig töretlen. A klasszikus zenétől a világzenéig, a popzenétől a jazzig, az ütőhangszerek különböző hangzása és technikái számtalan zenei kifejezési formát tesznek lehetővé. Sokféleségük és változatosságok révén nemcsak zenekarok tagjaként, hanem önmagukban is kiválóan alkalmasak koncertelőadásokra, amelyeken a hangszerek gazdagsága mellett a kreatív művészi technikák teszik igazán egyedivé a zenei élményt. Az ütősest programja pont olyan színes, mint amilyenek maguk a hangszerek.

Helyjegyeket a 024/672-110-es telefonszámon foglalhatnak hétköznaponként 9-17h között, továbbá a szla.pr@szla.org.rs e-mail címen és a Szekeres László Alapítvány Facebook-oldalán üzenetben.
Előzőleg lefoglalt jegyeiket 2024. április 2-tól 10-ig, hétköznapokon 9-17h között vehetik át a Szekeres László Alapítvány épületében.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..