home 2024. május 26., Fülöp napja
Online előfizetés
Péntek, 2015. Április 10.
19:00
Szabadka a fürdők városa
Kiállítás
Szabadka a fürdők városa

  

2014 augusztusában Szabadkán rendezték meg először a Vajdasági Alkotók Találkozóját, röviden a VATA-t. A művésztelepet az Ostorka Polgárok Egyesülete szervezte meg a Ctrl-V művészcsoport szakmai vezetésével.
 

A művésztelep célja, hogy felelevenítse a régi vajdasági művésztelepek építő légkörét, és hogy összefogja a világ más-más részein élő fiatal vajdasági művészeket, értékes táptalajt nyújtva egy fiatal képzőművészekből álló közösség kialakulásához, összekovácsolódásához. A szervezők célja, hogy a találkozó egyfajta szellemi kerekasztalként funkcionáljon, ahol a részvevők közös munka keretében egy-egy aktuális témát, kérdéskört dolgoznak fel.

A találkozó témája Szabadka a fürdők városa volt. Az elmúlt években ugyanis számos olyan esemény következett be, amely mind Szabadka egykori fürdőkultúrájának hanyatlására emlékeztetett. Ilyen a Fekete-fürdő pusztulása, a Heisler-fürdő lerombolása, a sportcsarnok mellett éktelenkedő, meg nem épült uszoda betonkoszorúja, a palicsi férfistrand medencéinek, kabinjainak állapota, és nem utolsósorban a Palicsi-tó vize, mely alkalmatlan a fürdőzésre.

A kiállításon a témára reflektáló alkotásokból láthatunk válogatást. A koncepció középpontjában a pusztulást egy szimbolikus vízi monstrum, a Krákén testesíti meg, mely a palicsi szörny legendájából táplálkozik, és könyörtelenül lerombol minden útjába kerülő objektumot.

Részvevők: Gyurkovics Virág, Molnár Edvárd, Kis Endre, Pesti Emma, Ricz Géza, Soltis Miklós, Szabó Barna Éva és Varga Valentin

Támogatók: Bethlen Gábor Támogatásközvetítő Zrt., Ostorka Polgárok Egyesülete, Mignon Kávézó és Cukrászda, Restless

A Ctrl-V művészcsoport Facebook-oldala: facebook.com/ctrlvart
Az esemény Facebook-oldala: https://www.facebook.com/events/895484210503243/
Olvasd el Gyurkovics Virág írását is a Vajdasági Alkotók Találkozójáról: http://hetnap.rs/cikk/Ctrl-V-%E2%80%94-VATA-17268.html

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..