home 2024. április 21., Konrád napja
Online előfizetés
Péntek, 2015. Május 15.
18:00
Szabadka — Hétköznapi mirákulum (Molnár-Csikós Virág kiállítása)
Kiállítás
Szabadka — Hétköznapi mirákulum (Molnár-Csikós Virág kiállítása)

 

A kiállítást mgr. Hajnal Jenő, a Magyar Nemzeti Tanács elnöke méltatja és Sebestyén János budapesti festőművész nyitja meg.

Hallani, hogy ilyen rossz még sohasem volt, mint most. Hogy ennél szebb napokat is megértünk. Hogy bezzeg a régiek tudtak élni; az csoda, hogy mi még egyáltalán... Az emberek megcsalják egymást (azt hiszik, hogy egymást), hosszasan büntetnek maguk körül mindent és mindenkit az elszenvedett fájdalomért, amit önmaguknak okoztak. Aztán egyszer csak történik egy csoda: újra szeretni tudnak! Mert újra szeretni tudják magukat. Szeretni tudják az új magukat.

Hallani mostanság mindenfelől, hogy már csak a csoda segíthet. Igaz: segíthet! A gyermekem ébredező arca, amikor az aznapi első mosolyára nyílik. Bármilyen pokol is fojtogatott éjjel, a reggeli fény segít levegőt vennem. A tiszta érzése átjár, új erőt hoz valahonnan (bentről, lentről, fentről?) – ez a nap már nem az ördögé.

Hallani, hogy csodának kell történnie, hogy túléljünk a hó végéig. Micsoda szerencse, hogy sok nehéz hónapot akasztanak a vállunkra! Így se szeri, se száma a minden nap megtapasztalható csodáknak. Megint üres a hűtő. Megint üres a kamra is. Megint üres... Üres... Vászon! Megint van egy üres vászon – a kezemben pedig a hatalom, hogy csodát tegyek; hogy az üresen csodát vegyek.

Hallani, hogy közeleg a vége. Néha érezni is. Amikor odaérek a legvégére (amikor azt hiszem, hogy a legvégére értem), látom, hogy éppen csak az út elejére léptem. Amikor azt hiszem, hogy új úton vagyok, csak újrajátszom mindazt, amit odáig is: szeretek, tévedek, bánom, vétkezem... Amikor már tudom, hogy úton vagyok, és csak az a dolgom, hogy újra meg újra játsszam, aki vagyok – ami vagyok, akkor már azt is tudom, hogy a csoda: a megváltó, a vigaszt hozó, a felemelő – magam vagyok. Tudom, hogy magam vagyok.

Hallani, hogy valakiknek sikerül. Hogy csodával határos módon legyűrik az akadályokat, megússzák a veszélyeket; hogy angyal ül a vállukon... Az enyémeket én már látom is, mindenhol. Minden nap.

Szabadka, 2015. májusa


Az alábbi képre kattintva megtekintheti az esemény Facebook-oldalát is:

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..