home 2024. május 20., Bernát napja
Online előfizetés
Péntek, 2024. Március 15.
16:30
Szabadka — „Hajnal hasad” koszorúzással egybekötött ünnepi megemlékezés
Megemlékezés
Szabadka — „Hajnal hasad” koszorúzással egybekötött ünnepi megemlékezés

A szabadkai Népkör Magyar Művelődési Központ március 15-én 16.30 órai kezdettel koszorúzással egybekötött ünnepi megemlékezést tart.
A műsorban közreműködik a Népkör MMK Róna táncegyüttese.

A szabadkai Népkör Magyar Művelődési Központ március 15-én 16.30 órai kezdettel koszorúzással egybekötött ünnepi megemlékezést tart. Szeretettel várjuk Önöket.
A „Hajnal hasad” című táncprodukciójukban az 1848-49-es Magyarországon zajló szabadságharc és forradalom eseményeit kívánja bemutatni, a kor maga hangulatában és emberi mivoltában.
„A magyar mélyen aludt . Eközben nyelvét felejté, nemzeti színét veszté. Sok azt hitte nem eszmél már fel többé s el van olvasztva. De a magyar felébredt.” (Széchényi István )

A produkció közreműködői:
Róna Táncegyüttes valamint Cseszák Zsombor és barátai
A Róna Táncegyüttes, a szabadkai Népkör Magyar Művelődési Központ reprezentatív táncegyüttese. A tánckar tagjai olyan elhivatott fiatalok, akik szívügyüknek és küldetésüknek tartják a magyar népi kultúra megélését és tovább adását. A közösségi lét megélése mellett, sok időt szentelnek a mindennapokban a magyar népzene és néptánc színes és gazdag világának elsajátításának, valamint ennek prezentálására. Repertoárjukban a Kárpát-medence magyar néptáncai szerepelnek , de a kortárs táncművészet világa sem áll távol tőlük.

További információ és helyfoglalás:
Népkör Magyar Művelődési Központ
Kossuth Lajos tér 4.
024/557-033 (9.00-13.00)
info@nepkor.rs
www.nepkor.rs

Az esemény Facebook oldala megtalálható ITT

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..