home 2024. május 21., Konstantin napja
Online előfizetés
Szerda, 2015. Június 10.
10:00
Szabadka — A szecesszió világnapja
Rendezvény
Szabadka — A szecesszió világnapja

Június 10. (szerda)

* 10—18 óra, Szabadkai Városi Múzeum: A Szecesszió és a természet című tárlat, valamint a Szlavóniai Múzeum 19. és 20. századi üveggyűjteményét bemutató tárlat egésznapos díjtalan megtekintése.

* 10 óra, Szabadkai Városi Könyvtár: Könyv és a szecesszió című játszóház. Foglalkozásvezetők: Bernadica Ivanković, Helena Omerović és Marijana Tenodi. A szervezők kérik az érdeklődőket, hogy részvételi szándékukat előre jelezzék a 024-553-115-ös telefonszámon vagy személyesen a gyermekosztályon.

* 15.30 óra, Szabadkai Városi Múzeum: Eszék szecessziós építészete, különös tekintettel a természetből vett elemekre. Előadó: Grgur Marko Ivanković művészettörténész (horvát nyelvű előadás).

* 16.30 óra, Szabadkai Városi Múzeum: Tárlatvezetés és előadás a Szlavóniai Múzeum 19. és 20. századi üveggyűjteménye című tárlaton. Előadó: Radmila Biondić, a tárlat kurátora (horvát nyelvű előadás).

* 18 óra, városnézőben, Raichle Ferenc park: Raichle nyomában. A Raichle Ferenc Szabadkán és Szegeden című könyv szerzőinek, Gordana Prčić Vujnović és Vass Gézának a szakmai vezetése. Indulás 18 órakor az építész mellszobrától, mely a Raichle Ferenc parkban van felállítva. Irányvonal: Nemzeti Szálloda (Korzó 10.), Nemzeti Kaszinó (Szabadkai Városi Könyvtár), Gimnázium, Miloš Maksimović bérpalotája (Rudics utca 2.), Osztrák–Magyar Bank (D. Tucović u. 15.), Szerb Pravoszláv Egyházközség, Raichle Ferenc bérházai, Medgyánszky Sebő bérháza, Raichle Ferenc lakó- és bérháza (Képzőművészeti Találkozó Modern Galéria). A tervek szerint egyes épületek belülről is megtekintésre kerülnek, és a Városi Könyvtár képtárában megnyílik a 125 éves intézmény állományából rendezett kiállítás.

* 19 óra, Szabadkai Városi Könyvtár: A Szabadkai Városi Könyvtár állományának válogatott szecessziós könyvei és folyóiratai című tárlat megnyitója. A tárlat a Szabadkai Városi Múzeum és a Szabadkai Városi Könyvtár közreműködésének eredménye.

Június 11. (csütörtök) Szabadkai Városi Múzeum

* 17 óra: Evetović Klára művészettörténész Zágráb és Szabadka szecessziós építészete című vetítéssel egybekötött előadása (magyar nyelvű előadás).

* 18 óra: Műhelymunka családok számára: Otthonom szívében a szecesszió dobog. A szervezők kérik az érdeklődőket, hogy részvételi szándékukat előre jelezzék a 024-555-128-as telefonszámon. Foglalkozásvezetők: Biljana Pilipović óvónő és Violeta Vrcelj Odri pedagógus, a szabadkai Naša radost Iskoláskor Előtti Intézmény munkatársai, valamint Bába Anikó, a Szabadkai Városi Múzeum múzeumpedagógusa. A Szabadkai Városi Múzeumban mindkét napon megtekinthető az Erdő és én gyermekrajz-pályázat kiállítása is.

Szervező: Szabadkai Városi Múzeum. Partnerek: Szabadkai Városi Könyvtár, Naša radost Iskoláskor Előtti Intézmény, Községközi Műemlékvédelmi Intézet, Képzőművészeti Találkozó Modern Képtár, Mosolyogj Szabadkára civil szervezet, Szabadkai Turisztikai Információs Központ. Minden eseményre a belépés díjtalan!

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..