home 2024. május 18., Erik napja
Online előfizetés
Szombat, 2022. Szeptember 03.
21:00
Szabadka — A Szabadkai Szimfonikus Zenekar koncertje
Koncert
Szabadka — A Szabadkai Szimfonikus Zenekar koncertje

Szombaton, 2022. szeptember 3-án a Szabadkai Szimfonikus Zenekar a hagyományokhoz híven koncerttel örvendezteti meg a közönséget a szabadkai városnap alkalmából. Az est szólistája Stefan Milenković lesz, aki a világ legnevesebb hegedűművészeinek egyike. A repertoáron a klasszikus zene gyöngyszemei szerepelnek majd, többek között Paganini, Sarasate, Wieniawski, Csajkovszkij, Bizet, Rossini szerzeményei. A zenekart Mikica Jevtić vezényli. A koncert 2022. szeptember 3-án 21.00 órától kezdődik Szabadka Főterén. Szeretettel invitálunk minden érdeklődőt, mondja Miloš Nikolić, a Szabadkai Szimfonikus Zenekar művészeti vezetője.

Stefan Milenković 1977-ben született Belgrádban, ahol a Művészeti Egyetemen szerzett diplomát. Tanulmányait a New York-i Juilliardon folytatta, ahol 2003 óta tanít.
Számos díjat nyert: Jaroslav Kozian Nemzetközi Hegedűverseny, Yehudi Menuhin Verseny, Erzsébet Királynő Zenei Verseny, A század művésze (2002), A leghumánusabb ember (2003), Az év márkaszemélyisége (2010), ...2021-ben megkapta a Karađorđe-csillag első fokozatát.
Négy CD-lemezt készített az olaszországi Dynamic lemezkiadóval, és számos lemeze jelent meg a szerbiai PGP lemezkiadó gondozásában. A legújabb felvételek közé tartozik Vittorio Giannini zongoratriójának és zongoraötösének premierfelvétele a Manchesteri Kamarazenei Fesztivál résztvevőinek együttműködésével.
Jelenleg az újvidéki Városi Hangversenyterem művészeti vezetője és az Újvidéki Művészeti Akadémia óraadó tanára. 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..