home 2024. május 21., Konstantin napja
Online előfizetés
Csütörtök, 2023. Augusztus 10.
--:--
Orom — IX. MALOMFESZTIVÁL
Fesztivál
Orom — IX. MALOMFESZTIVÁL

Időtartam: Augusztus 10‒12. (csütörtök‒szombat)
Helyszín: a Szélmalomnál
Szervező: Wemsical Serbia Ifjúsági és Kulturális Egyesület 

IX. MALOMFESZTIVÁL

Az oromi Malomfesztivál immáron kilencedik alkalommal rázza fel az oromi tanyavilágot, hozza lázba a fiatalokat, kovácsolja össze a barátságokat és biztosítja a helyet számos kulturális rendezvénynek, amelyek nélkül már el sem tudnánk képzelni az augusztust.

Az idei nyár is erről fog szólni. Már kilencedik éve törekszünk arra, hogy ne csupán egy fesztivált hozzunk létre, hanem esélyt teremtsünk a barátkozásra, a közösségépítésre, a nagyvilágból összeszaladt jóbarátok találkozására, és ezzel üdítő, pihentető vagy épp megmozgató programok sokaságát kínáljuk kicsiknek és nagyoknak.

Nem félünk a fejlődéstől, az állandó változástól, új ösvények kitaposásától és önmagunk határainak kibővítésétől. Csapatunk egész télen fáradhatatlanul dolgozott azon, hogy hogyan lehetne ez a nyár még jobb, még különlegesebb és még emlékezetesebb, mint az előzőek. Hisszük, hogy mindig lehet tanulni az előző évek tapasztalataiból, és mindig lehet a dolgokat tovább szépíteni és építeni.

Amit mindenképp érdemes tudni:

A fesztiválozóknak idén is ingyenes a medence és a kemping.

A fesztivált megelőző hetekben különböző alkotótáborokat szervezünk.

Számos családi programmal készülünk, gondolunk a totyogósokra, az ovisokra és a nagyobbakra is, és ahogy eddig is, a négylábúakat is szívesen látjuk.

 

Ízelítő a fesztivál zenei kínálatából:

Bitang színpad: BCUC (ZA), Decolonize Your Mind Society (HU), Monah (RS), VHK (HU), BDHS (SK), E-Play (RS), Rundek i Ekipa (HR), Orchestre International du Vetex (FR/BR)…

Akácos színpad:Sjaj & I (RS), Kali Fat Dub (HR), TAPAN (RS), Co Lee (HU), Testet ölt (RS), NYOS (FI), Šarena Pojava (HR), Vodka for Kids (HU), JÜ (HU), Fiskalni Račun (RS)…

Etnocamp: Csángálló zenekar (HU), Pendergő (RS), Zoord (HU), Tamburás tesók (RS), Perija (MK), Mircanti (IT), Flying Nomads (BG)…

baZen:Suhaid (HU), Hansol (RS), Dj Kő (HU), Sestak Arpi x Paebo (RS), Reppszakkör (HU)…

Chill Stage:Wocky (RS), Vekt (RO), BéTé (HU), No Else (RS), Traila (RO), James Cole (HU), Pierre (RS)…

A nappali programokkal idén is szeretnénk minden korosztálynak kedveskedni.

Mindhárom nap velünk lesz a szegedi Motiváció Műhely, akik idén is érzékenyítő és szegedi tematikájú társasjátékaik mellett óriásbuborékokkal és csillámtetkóval várják a fesztiválozókat. Szintén mindhárom nap lehet kézműveskedni, idén újításként papírsárkányt is lehet készíteni repülő halakkal és madarakkal kiegészítve. A szokásos előadások mellett idén világjáró klubbal is készülünk, vendégünk FruMyLens, Radvánszki János és Szalay Patrícia, akik elmesélik, hogyan utaznak a világban, de visszatér hozzánk Pethő Boglárka és Duplák Evelin is.

Az irodalom képviselői közül a fesztiválon találkozhattok Aaron Blummal, Szemerédi Fannival és Oláh Tamással, akik köteteiket mutatják be, emellett a Híd folyóirat lapszámbemutatóján is részt vehettek. A Szóakció kerekasztal beszélgetés keretein belül Orcsik Roland, Andrea Miletić Popović és Bencsik Orsolya az erőszak, az aktivizmus és az irodalom nászáról beszélget. Idén sem marad el a színház: az oromi művelődési házában vendégünk lesz a magyarországi Tér 12 Kulturális Egyesület Párker Péter, avagy a legvidámabb redpill kontent című előadásával és a vajdasági Hajdú Sára Zero Hero című környezetvédelemről szóló monodrámájával. Idén is lehet reggelente jógázni, napközben hennázni, emellett a keleti filozófiák kedvelői kipróbálhatják a mantrameditációt Kirtan Mirivel és Ákossal. A törzsi tánc kedvelői Mila Ré workshopján vehetnek részt. Az idei fesztiválon látható lesz az authentic vojvodina Life beyond tourism projektje és Marija Mandic Fehér méh című kiállítása is.

13 év alatt a fesztivál látogatása ingyenes.

Helyszíni jegyárak: háromnapos bérlet 5.000, családi jegy 3.000, napijegy 1.800 RSD.

Részletek: www.facebook.com/malomfesztival, www.malomfesztival.com

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..