home 2024. június 14., Vazul napja
Online előfizetés
Szombat, 2024. Április 27.
17:00
Martonos — A kubikosok, a vályogvetők és a falverők — Fotókiállítás
Kiállítás
Martonos — A kubikosok, a vályogvetők és a falverők — Fotókiállítás

Helyszín: Helyi Közösség, nagyterem

A Martonosi Kulturális Teaház programsorozat a Mortinus Faluvédő Egyesület szervezésében

Puskás Károly építészmérnök gyűjtötte össze és válogatta ki azokat a korabeli fotókat, amelyek a vidékünkön élt kubikosok, vályogvetők és falverők életét, munkáját mutatják be.

A kubikosok kézi erővel folyókanyarulatokat vágtak át, új mederrészeket mélyítettek, árvízvédelmi töltéseket emeltek végig a folyó mentén. A munkájukhoz nagy erő és kitartás kellett.

A 20. század első felében a martonosiak közül Sisa Antal, Faragó János és István, Pakai Sándor, Szarapka János, Pintér István és még sokan, amint fölmelegedett az idő és a föld, elindultak, sokszor családostul, a fölvállalt munkák  elvégzésére.

A kiállítást megnyitja: Balla Lajos Laci nyug. tanár

Közreműködők: a magyarkanizsai Cifraszűr népdalkórus, a martonosi Művelődési Társulat Búzakalász vegyes kórusa és Sörös Viktória versmondó

A kiállítás május 11-ig tekinthető meg.

A belépés díjtalan.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..